Chirtoacă, revoltat de solicitarea lui Victor Ţopa şi Viorel Ţopa depusă la CSJ:„Justiţia lui Plahotniuc devine peste noapte justiţia lui Dodon şi Năstase”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, este indignat de faptul că oamenii de afaceri Victor Ţopa şi Viorel Ţopa au solicitat la CSJ revizuirea dosarelor penale în care au fost condamnaţi la ani grei de închisoare. Liberalul consideră că „justiţia lui Plahotniuc devine peste noapte justiţia lui Dodon şi Năstase”.

„Ilegalităţile în acele dosare ale lui Ţopa şi Ţopa au existat, aceste fapte sunt de necontestat. La aceste ilegalităţi a fost părtaş şi Andrei Năstase, care împreună cu cei doi Ţopa, au furat 7 milioane de euro de la buget, după ce au avut o tentativă de privatizare a „Air Moldova”. Pe lângă asta au prejudiciat BEM cu circa 1 milion de euro, credite neperformante şi gajuri sustrase. În plus, în anul 2005, împreună cu Plahotniuc, au comis atacul raider asupra Victorianank, deposedând acţionarii - fondatori de propriile actiuni”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit liberalului, faptul că Plahotniuc „s-a folosit de aceste ilegalităţi pentru a se răzbuna pe foştii parteneri de afaceri, este de asemenea ştiut”. 

„Dar, ilegalităţile rămân, ele nu pot fi anulate. Ele trebuie cercetate din nou, obiectiv şi sub toate aspectele, iar cei responsabili pedepsiţi. Acum însă, noua-veche justiţie „independentă” le va admite recusrsul în anulare şi toţi trei: Ţopa, Ţopa şi Năstase, vor rămâne şi cu milioanele de euro furate şi fără niciun fel de răspundere.

Ziarul de Gardă a scris că oamenii de afaceri Victor Ţopa şi Viorel Ţopa au depus, la Curtea Supremă de Justiţie, trei recursuri în anulare, în dosarele penale în care au fost condamnaţi anterior la 10 şi, respectiv, 15 ani de închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite