Chişinău: Declararea zilei ocupaţiei sovietice, succesul şi insuccesul lui Mihai Ghimpu în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Succesul şi insuccesul preşedintelui interimar Mihai Ghimpu din 2010 este legat de decretul „privind declararea zilei de 28 iunie zi a ocupaţie sovietice". Acum câteva clipe preşedintele Parlamentului şi preşedintele interimar al Republici Moldova a făcut bilanţul activităţii sale pe parcursul anului 2010.

„Aş a vrut Domnul ca la 70 ani de la ocupaţia sovietică în Moldova să fie preşedinte interimar Mihai Ghimpu, care a luptat şi luptă împotriva nedreptăţii şi pentru adevăr. Chiar dacă decretul a fost declarat neconstituţional, rămâne pe conştiinţa celor care au decis astfel. Eu nu am putut să trec peste această tragedie a neamului nostru", a declarat preşedintele interimar Mihai Ghimpu.

Dintre eşecurile anului 2010, liderul Partidului Liberal a mai enumerat nealegerea şefului statului, conlucrarea mai puţin eficientă din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană şi amânarea examinării Raportului „Comisiei Cojocaru".

„PL va insistat în viitorul Parlament ca acest raport să fie examinat, să condamnăm crimele regimului totalitar comunist şi ca pe acest pământ se poate facă dreptare. Avem trei documente internaţionale care ne recomandă acest lucru. Noi trebuie să-i reabilitam în sfârşit pe oameni care au suferit şi să facem astfel încât crime de acest fel să nu se mai repete", a adăugat Ghimpu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite