Chişinău: Partidul Liberal şi Mişcarea Acţiunea Europeană fuzionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chişinău: Mihai Ghimpu la vot
Chişinău: Mihai Ghimpu la vot

Mişcarea Acţiunea Europeană fuzionează cu Partidul Liberal. Informaţia a fost confirmată de liderii celor două formaţiuni. „E o mişcarea foarte bună", a comentat Mihai Ghimpu, preşedintele PL.

„Am hotărât să acceptăm fuzionarea fiindcă avem aceaşi doctrină şi aceleaşi viziuni. Va fi o echipă mai puternică şi pentru cetăţeani va fi mai simplu", a declarat Ghimpu pentru Pro TV Chişinău.

„Suntem la fel. În linii mari, pledăm pentru acest neam, pentru această palmă de pământ", a spus, la rândul său, Veaceslav Untilă, preşedintele MAE. Ieri, grupuri de lucru de la cele două formaţiuni s-au reunit pentru a pregăti actele de fuzionare.

Solicitat de Info-Prim Neo, preşedintele MAE a declarat că decizia finală va putea fi anunţată după ce vor avea loc congresele naţionale ale fiecărei din cele formaţiuni şi a organelor comune de dialog. Acesta a mai spus că decizia de fuzionare aparţine MAE şi a fost negociată pe parcursul a câtorva săptămâni.

La ultimele alegeri din 28 noiembrie 2010, Mişcarea Acţiunea Europeană a acumulat 1,22% din sufragii, iar Partidul Liberal s-a ales cu 9,96%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite