Dmitri Rogozin vine la Chişinău la invitaţia ministrului Valeriu Lazăr. Oficialul rus va merge la Tiraspol pe 3 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin FOTO: Arhivă
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin FOTO: Arhivă

Dmitri Rogozin vine la Chişinău pe 2 septembrie, la invitaţia ministrului Economiei. Pe 3 septembrie, oficialul rus va merge la Tiraspol unde va pune o piatră de temelie la construcţia unui spital, susţin Valeriu Lazăr şi ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău.

După ce autorităţile au evitat să anunţe scopul şi programul vizitei vicepremierului rus Dmitri Rogozin, astăzi au prezentat agenda preliminară a oficialului de la Kremlin. Potrivit informaţiilor oferite de Farid Mukhametşin, ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Dmitri Rogozin va sosi la Chişinău pe 2 septembrie, în jurul orei 15.00.

Oficialul rus se va întâlni cu copreşedintele Comisiei mixte moldo-ruse de cooperare economică, Valeriu Lazăr. „ Domnul Rogozin vine la Chişinău la invitaţia omologului său Valeriu Lazăr, pentru că sunt copreşedinţii Comisiei mixte moldo-ruse de cooperare economică“. 

În cadrul întevederii cu Valeriu Lazăr, cei doi oficiali vor discuta despre relaţiile bilaterale din domeniul economic şi comercial, agenda energetică. „Rusia este un partener economic şi comercial important. Pe parcurs s-au adunat mai multe probleme care trebuie discutate”, susţine Valeriu Lazăr.

Ulterior, potrivit ministrului Economiei, oficialul rusva avea o întrevedere cu premierul Iurie Leancă, la care vor participa şi alţi colegi din Guvernul de la Chişinău.

Pe 3 septembrie, oficialul de la Kremlin va merge la Tiraspol unde va pune piatra de temelie la construcţia unui spital şi se va întâlni cu aşa-numitele autorităţi din stânga Nistrului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite