Politică

articolul anterior articolul urmator

Ambasadorul Rusiei la Chişinău despre Acordul de Asociere cu UE: „Nimeni nu spune că după semnare totul va fi bine, pentru că noi cunoaştem vor fi probleme“

4
29 Aug 2013 20:00:27
Autor: Virginia Dumitraş
Farid
Mukhametşin, ambasadorul
Rusiei la Chişinău FOTO: Dumitru Goncear
Farid Mukhametşin, ambasadorul Rusiei la Chişinău FOTO: Dumitru Goncear

Farit Mukhametşhin, ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău susţine că Moscova nu se opune parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova. Totodată, diplomatul rus spune că Acordul de Asociere poate crea probleme în relaţiile comerciale moldo-ruse.

„Subiectul Summitului de la Vilnius a fost discutat şi în cadrul întâlnirii miniştrilor de Externe Natalia Gherman şi Serghei Lavrov. Federaţia Rusă nu consideră că traseul european al Republicii Moldova contravine relaţiilor noastre bilaterale. În acelaşi timp atragem atenţia la faptul ca aceasta să nu afecteze dezvoltarea, pe viitor, a relaţiilor dintre Moldova şi Rusia“, a declarat Farid Mukhametşin, ambasadorul Rusiei la Chişinău.

Totodată, diplomatul a menţionat că Acordul de Asociere ce ar urma să fie parat la Summitul de la Vilnius ar putea crea probleme în relaţiile comerciale moldo-ruse.

„Ministrul Serghei Lavrov a menţionat că trebuie să analizăm textul ce ar urma să fie parafat şi să vedem cum vor afecta relaţiile economice cu Federaţia Rusă şi cu Uniunea Vamală. Nu ascundem faptul că semnarea acordului parafat, într-o oarecare măsură, neapărat va influenţa relaţiile comerciale a Moldovei cu Federaţia Rusă. Nimeni nu spune că după semnare totul va fi bine, pentru că noi cunoaştem vor fi probleme“, a mai spus Farid Mukhametşhin.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Grigore Scutelnic
29.08.2013, 20:35:37

A tot stiutorii nu se pot condorma cu ghindul ca isi pierd orice influeinta in spatiul ex-societic la hotar cu UE

+1 (1 vot)
Vladimir Afanasiev
30.08.2013, 11:26:59

ȘANTAJ OBRAZNIK !!!

+1 (1 vot)
Cetateni RM
30.08.2013, 12:04:03

Eu sper ca domnul Valeriu Lazar va reusi sa-l convinga pe omologul sau rus cind se vor intilni, ca intre Republica Moldova si Federatia Rusa trebuie sa existe si incontinuare relatii economice foarte bune, iar politicul sa fie exclus. Nu se poate de mers la santaj.

gheorghe chiric
30.08.2013, 18:22:41

Păi cum să nu cunoască don Farit,el si tot alaiul de la Kremlin,sunt de-o viaţă membri cu drepturi depline a U.E., .Au vechime nene şi pot da lecţii ! Asa că atenţie atenţie moldoveni,aveţi pe cine vă puteţi baza.

Modifică Setările