Politică

articolul anterior articolul urmator

Chişinăul a ascuns că ajutorul umanitar oferit de Ungaria a fost posibil datorită NATO şi a adus laude exclusiv Budapestei

13
1 May 2020 23:21:22
Autor: Redacţia Adevărul
Ministrul de Externe al R. Moldova, Oleg Ţulea, şi
Ministrul de Externe al R. Moldova, Oleg Ţulea, şi

Expertul politic Dionis Cenuşă susţine că ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova de Ungaria a fost posibil prin intermediul Alianţei Nord Atlantice, fapt care ar fi fost ascuns de autorităţile de la Chişinău.

„Moldova a recepţionat recent ajutor umanitar din partea Ungariei. În realitate, acest ajutor a fost posibil datorită mecanismului de solidaritate al NATO, despre care oficialul ungar nu s-a ruşinat să menţioneze. În mod contrar, nici premierul Ion Chicu şi nici ministrul de Externe Oleg Tulea nu au spus niciun cuvânt cu privire la NATO”, a scris Dionis Cenuşă pe Facebook.
 
Expertul a precizat că atât pe site-ul Guvernului, cât şi pe cel al ministerului de Externe nu a fost menţionat nimic despre NATO.
 
„Acelaşi refuz de a publica informaţie despre ajutorul primit via NATO se observă şi în cazul ministerului Apărării, care este de fapt instituţia care pe data de 1 aprilie a solicitat ajutor de la NATO. Este adevărat ajutorul a fost formulat aşa pentru a descuraja acordarea lui, dar oricum Ministerul Apărării putea şi încă poate să publice date despre comtribuţia NATO”.
 
Potrivit lui, este uluitor că partea beneficiară (Guvernul RM) nu menţionează nimic despre NATO, în timp ce Ungaria şi NATO fac referinţă explicită la ajutorul comun pentru Moldova.
 
„Asemenea comunicare din partea oficialilor intră uşor în categoria dezinformărilor. De aceea, autorităţile sunt obligate să corecteze comunicatele de presă cât mai devreme posibil”, a mai spus Cenuşă.
 
Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul NATO se precizează că ajutorul oferit de Ungaria a fost posibil după ce Republica Moldova a solicitat asistenţă prin intermediul Centrului de Coordonare a Răspunsului la Dezastre al NATO. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Tomescu Tom
2.05.2020, 00:00:26

Adică NATO , întreaga alianță ... nu ciocoflenderii ăia de hunguri ... Nu ajută ungurii .. nici cu un capăt de ață ... :)))

+3 (7 voturi)
Iulian Lupsa
2.05.2020, 09:46:06

'jeaba bah!!! M-ai cu cine bah!!! Nests miticotzi!!! Mioritica a ignorant R.Sholdova la aceasta pandemie!!! Ciolanis Plavanu si Sica Mandolina erau ocupati cu anticipatele!!! Miticii mint porceste!!!

-3 (7 voturi)
Iulian Lupsa
2.05.2020, 09:56:30

Ce panarame sunt acesti miticotzi!!! Acum baga la tambal maneaua cu natoul!!!

-3 (7 voturi)
Ganganstyle
2.05.2020, 00:05:24

Ha ha ,ei si?Tot unguri l-au dat,câ vreti voii sâ o intoarceti in sensul vostru e altceva. Nu indrâgesc mult uni unguri dar detest ipocrizia ,câ o fi de o parte sau de alta,si aici voii(redactia) sunteti de partea intunecatâ a fortei. :)

-5 (9 voturi)
Iulian Lupsa
2.05.2020, 09:47:03

Miticii mint porceste!!!

-4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările