Chişinăul a comentat propunerea Marii Britanii privind echiparea R. Moldova conform standardelor NATO: Cooperarea cu NATO se desfăşoară în cadrul Parteneriatului pentru Pace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steagul NATO
Steagul NATO

Cooperarea Republicii Moldova cu NATO se desfăşoară în cadrul Parteneriatului pentru Pace, principalul instrument al acestei cooperări fiind Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP). Unul din elementele centrale ale acestui parteneriat ţine de importanţa respectării principiului neutralităţii constituţionale a Moldovei de către toţi actorii vizaţi.

Cu un comentariu în acest sens a venit Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene în contextul în care ministrul britanic de externe, Liz Truss, a declarat că Marea Britanie vrea să trimită armament modern în Republica Moldova pentru a o proteja de ameninţarea invaziei Rusiei, transmite IPN.

„După cum se cunoaşte şi în spaţiul public, Moldova are relaţii de cooperare în domeniul securităţii şi apărării cu mai mulţi parteneri. Scopul acestui dialog ţine atât de participarea la eforturile de asigurare a păcii şi securităţii internaţionale, cât şi asigurarea capacităţilor necesare de apărare ale forţelor armate pentru contracararea potenţialelor riscuri de securitate. Aceste acţiuni fac parte din obiectivele de promovare a interesului nostru naţional”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă. Autorităţile Republicii Moldova promovează o agendă transparentă, bine cunoscută cetăţenilor şi partenerilor săi, a precizează purtătorul de cuvânt MAEIE.

Citată de presa străină, ministrul britanic de externe, Liz Truss, a menţionat că Moldova ar trebui să fie „echipată conform standardului NATO” pentru a o ajuta să se protejeze împotriva ameninţării unei invazii ruse. Potrivit ei, au fost în desfăşurare discuţii cu aliaţii despre cum să ajute naţiunile mai mici să se apere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite