Politică

articolul anterior articolul urmator

Chişinăul a votat cu Maia Sandu. Victorie categorică în faţa lui Igor Dodon

2
16 Nov 2020 00:38:28
Autor: Iurii Botnarenco

Maia Sandu a obţinut aproape 60% din voturile alegătorilor din Chişinău, în timp ce Igor Dodon a fost votat de 40,4% din alegători, asta deşi la Capitala este condusă de primarul socialist Ion Ceban, care l-a sprijinit pe Igor Dodon la prezidenţiale.

Maia Sandu a obţinut peste 205.000 de voturi, iar Igor Dodon 139.200 de voturi.

În republică, după procesarea a 97,3% din procesele verbale, Maia Sandu - 54%, Igor Dodon - 46%.

În cadrul turului doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova au votat 52,7% din alegătorii cu drept de vot - 1,648.000 de voturi exprimate. O mobilizare fără precedent a avut loc în diaspora, acolo unde au votat circa 260.400 de moldoveni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Alex Bun
16.11.2020, 01:40:05

Ceban e un accident fericit pentru Moldova. Au fost alegeri pe timpul monstruoasei coaliții PSRM ACUM, așa că românoizii și trompetetele ferentariului nu l-au luat prea tare în colimator, în plus față de ticăloasa fără cuvânt, Năstase a participat la dezbateri unde a fost surclasat de evidenta competență a lui Ceban. Și așa miracolul s-a produs, după decenii de administrații catastrofale ale unor români care au ajuns primari păcălind alegătorii cu bau-baul rus, a ajuns în sfârșit un primar gospodar. De ar fi avut loc alegerile acum, Ceban ar fi pierdut pentru că ar fi fost spurcat de români în toate chipurile, și Chișinăul ar fi fost distrus de români alte câteva decenii. Dar a învățat turma îndobitocită ceva din asta? E clar că oamenii din RM sunt extrem de proști. Tot dau cu fruntea în aceleași greble, dar nimic nu învață din asta. https://youtu.be/mtLpZf_ecB4 Aș fi zis că-și merită soarta, dar soarta le-a dar o șansă cu Ceban pentru care s-au aliniat astrele în 2019, apoi idioții și-au revenit la normal, votează fără să gândească și după aia o să-i auzi scheunând. L-ar merita încă 10 ani pe Chirtoacă.

-7 (7 voturi)
Mandrean Paul
16.11.2020, 03:23:24

Suina dodon este un rusofil. Asta este de netagaduit. Tocmai de aceea a pierdut lamentabil. Rusofobia românească nu ţine de calificativele acordate de suina rogozin sau de vreun alt oficial al kremlinului: este un dat istoric, cu o valoare culturală, socială şi politică impresionantă. Mai precis, imaginea rusului rău şi primitiv. Panimaesi dodon-gandon?

+2 (2 voturi)
Modifică Setările