Cine sunt candidaţii propuşi de Ion Ceban la funcţiile de viceprimar al Primăriei Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angela Cutasevici, Inga Ionesi, Ilie Ceban şi Victor Chironda sunt candidaturile înaintate de primarul general Ion Ceban pentru funcţia de viceprimari ai municipiului Chişinău, transmite IPN.

Astfel, fostul secretar de stat al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Angela Cutasevici, este propusă pentru funcţia de viceprimar pe domeniul social şi educaţie. Consilierul Victor Chironda ar urma să ocupe funcţia de viceprimar pe planificare urbană. Ambasadoarea Republicii Moldova în Estonia, Inga Ionesi, este propusă pentru funcţia de viceprimar pe domeniul investiţii şi economie, iar Ilie Ceban – viceprimar pe domeniul juridic.

Ion Ceban spune că aşteaptă ca CMC să susţină aceste candidaturi pentru ca ei să acceadă cât mai repede în funcţie.

Viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia Consiliului municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcţia de viceprimar este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe consecutive sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la două şedinţe consecutive, primarul general numeşte viceprimarul prin dispoziţie, care se aduce la cunoştinţa Consiliului municipal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite