Politică

articolul anterior articolul urmator

Cine îl va însoţi pe Ion Chicu la Moscova şi care va fi agenda premierului

1
19 Nov 2019 14:16:44
Autor: Iurii Botnarenco

Guvernul de la Chişinău anunţă că premierul Ion Chicu va discuta la Moscova, pe 20 noiembrie, un şir de subiecte importante, printre care livrarea gazelor ruseşti, exportul produselor agricole şi eliberarea autorizaţiilor pentru transportatori.

La Moscova, premierul Chicu se va întâlni cu prim-ministrul rus, Dmitrii Medvedev. Oficialii vor aborda o serie de subiecte de importanţă naţională, precum livrarea gazelor ruseşti, exportul produselor agricole moldoveneşti pe piaţa rusă, dar şi se va examina posibilitatea de majorare a numărului de autorizaţii pentru transportatorii din Republica Moldova.
 
Subiectul livrării gazelor, premierul Chicu îl va discuta cu preşedintele Consiliului de administrare al „Gazprom”, Alexei Miller.
 
Din componenţa delegaţiei vor face parte Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi; Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatâi; Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju; Guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah; dar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vasile Naftuli
19.11.2019, 15:55:04

Conducta de gaze pentru republica Moldova va fi redirijată spre județele Iași și Botoșani, zona săracă a României, moldoveni de dincolo de Prut vor lua gaz de la ruși la un preț foarte bun, fără intermediari.

+1 (1 vot)