Cine este Vladimir Cebotari, candidat la şefia Primăriei Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Cebotari este candidatul Partidului Democrat la funcţia de primar al municipiului Chişinău. A absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, specialitatea drept economic.Candidatul are 38 de ani. A activat în calitate de consilier juridic în cadrul unui birou de avocaţi, iar ulterior a fost consultant principal în Direcţia informativ-analitică a Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova, transmite IPN.

De asemenea, consilier al directorului general al Agenţiei Transporturi în materie de transport aerian şi de coordonare a proiectelor Agenţiei Transporturi, de prioritate naţională. În perioada 2006-2011, a fost şef al Departamentului Juridic al ÎSCA „Air Moldova”, iar între anii 2011-2013, director la Autoritatea Aeronautică Civilă.

A mai fost secretar al Consiliului de administrare ÎSCA „Air Moldova”, preşedinte al Consiliului de administrare SA „Gara Nord”, preşedinte al Consiliului de administrare ÎS „MoldATSA”. În perioada 2013-2015, a deţinut funcţia de viceministru al transporturilor şi infrastructurii drumurilor. Din aprilie 2015 şi până în luna iulie a aceluiaşi an, a fost director general al Întreprinderii de Stat Calea Ferată. În perioada iulie 2015-decembrie 2017, a deţinut funcţia de ministru al justiţiei. După alegerile din 24 februarie 2019, Vladimir Cebotari a devenit deputat în Parlamentul de legislatura a X-a, însă la sfârşitul lunii septembrie imunitatea parlamentară i-a fost retrasă.

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, Vladimir Cebotari declară salariu de peste 193 de mii de lei. Tot în această perioadă, soţia a obţinut dividende peste 440 de mii de lei de la „Sanair Service” SRL, şi dividende în valoare de aproape 1,2 milioane de lei de la compania aeriană „Fly One”. Din vânzarea automobilului, candidatul declară 25 de mii de euro. Familia deţine două terenuri intravilane, două case de locuit, precum şi două automobile de model Porsche. Candidatul mai declară trei ceasuri cu o valoare cuprinsă între 8,5 mii şi 14 mii de euro, precum şi seturi de mobil peste 14 mii de euro.

Candidatul PDM la funcţia de primar al capitalei propune crearea în fiecare cartier a unor centre care să semnaleze Primăriei problemele chişinăuienilor. În fiecare cartier urmează să fie create câte o funcţie de controlor social, care va servi drept avertizor şi raportor pentru fiecare dezordine, fiecare situaţie de avarie sau situaţie care necesită atenţia municipalităţii. De asemenea, democratul se pronunţă pentru susţinerea localităţilor din suburbii, una dintre iniţiativele sale fiind ca produsele fermierilor din suburbii să se regăsească la iarmaroacele din capitală. Printre priorităţile lui Vladimir Cebotari pentru Chişinău se numără: drumuri bune şi iluminate, aer curat, transport modern, curţi amenajate, infrastructură rutieră modernă, trafic rutier fluid, piste pentru biciclişti, trotuare, transport public, cultură, turism, antreprenoriat.

Materialul face parte din campania de informare lansată de IPN, în care prezintă date biografice, informaţii despre venituri şi avere, precum şi experienţa profesională a pretendenţilor la şefia capitalei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite