Politică

articolul anterior articolul urmator

Cine vor fi primii zece candidaţi la funcţia de deputat pe lista blocului PCRM-PSRM

2
14 May 2021 10:15:11
Autor: Iurii Botnarenco
Vladimir Voronin si Igor Dodon
Vladimir Voronin si Igor Dodon

Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunţat vineri, 14 mai, că socialiştii au depus la Comisia Electorală Centrală actele pentru înregistrarea în alegeri a blocului electoral creat între PCRM şi PSRM.

Mai mult, Igor Dodon a comunicat şi cine vor fi primii zece candidaţi la funcţia de deputat de pe lista blocului.

Cap de listă va fi liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, urmat de liderul socialiştilor, Igor Dodon. Pe locul trei va fi preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanii, urmată de socialistul Vlad Batrîncea, comunistul Oleg Reidman, socialistul Bogdan Ţirdea, socialista Alla Dolinţă, socialista Alla Pilipeţkaia, comunista Elena Bodnarenco, socialistul Aleksandr Suhodolski.

Igor Dodon şi Vladimir Voronin au semnat miercuri, 12 mai, acordul privind formarea unui bloc electoral între PCRM şi PSRM pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, care se va numi „Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor”.

Igor Dodon a justificat necesitatea creării acestui bloc prin faptul că „suveranitatea Republicii Moldova este în pericol, iar interesele poporului moldovenesc sunt subordonate intereselor altor ţări, inclusiv planurilor de transformare a teritoriului ţării noastre în câmp de manevre militare.” 

„Factorii străini, cu ajutorul instrumentelor lor politice de la Chişinău, vor să impună cetăţenilor un set de pseudo-valori, anti-familie, anti-creştine, improprii naţiunii noastre. De asemenea, se urmăreşte lichidarea identităţii moldoveneşti, inclusiv prin interzicerea limbii moldoveneşti. Se urmăreşte transformarea ţării noastre într-o colonie, care să devină o sursă de forţă de muncă ieftină, pământ ieftin vândut străinilor etc”, a scris Igor Dodon pe Telegram.
 
Igor Dodon a spus că „membrii Consiliului Republican au fost unanimi în opinia privind necesitatea unificării forţelor politice patriotice capabile să învingă în alegeri şi să asigure o guvernare profesionistă, responsabilă, cu experienţă, în interesul cetăţenilor ţării şi nu în folosul altor forţe străine.” 

„Astfel, au fost salutate acţiunile conducerii PSRM în vederea creării unui bloc electoral cu alte partide stataliste, în special cu PCRM”, a adăugat Dodon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Utilizator Adevărul
14.05.2021, 10:33:35

Comentariu considerat abuziv.

Coco
14.05.2021, 13:17:06

''se urmăreşte lichidarea identităţii moldoveneşti, inclusiv prin interzicerea limbii moldoveneşti.'' Asta afirmau si in 1918. Cum sa interzica limba moldoveneasca, daca se refera la limba romana ii doar acelasi lucru fara cuvinte de genul kuliokului care nu apar in romana. Daca insa e vorba ca in locul ei sa puna limba rusa alianta asta ii ultima care sa lupte impotriva interzicerii. Aoleuu, ce ploaie vine de la rasarit, uite liftele straine cum s-au cuibarit! Cica vor sa faca bine moldovenilor peste tot hambare pline goale doar a' lor. Primul este pasaroiul, măscărici pe doi si-apoi vine mușuroiul cu pasul vioi, Carabina încărcată plutind bodârlău e-nsotita deindată de un handralău blestemat de la natură sa se scape-n pat ca sa faca-n tesatură hărți de renegat. Restu-s nebagati in seamă de-a fi amintiți, nume evocand o dramă cu ochi oblici si pitiți.

-2 (4 voturi)
Modifică Setările