Circa 36 de milioane de lei vor fi cheltuiţi alegerile din 3 noiembrie din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO rfi.ro
FOTO rfi.ro

SummaryCirca 36 de milioane de lei se vor cheltui pentru organizarea celui de al doilea tur al alegerilor locale generale, care va avea loc pe 3 noiembrie. Odată cu anunţarea astăzi, 23 octombrie, a datei turului doi, de către Comisia Electorală Centrală, a reînceput şi campania electorală.

Solicitat de IPN, preşedintele CEC, Dorin Cimil, a declarat că banii urmează să fie direcţionaţi pentru proceduri electorale, inclusiv tipărirea buletinelor. Numărul buletinelor de vot pentru cele 383 de localităţi, unde va avea loc turul doi de scrutin, nu a fost stabilit deocamdată. Tipărirea buletinelor, cel mai probabil va începe săptămâna viitoare.  

În buletinele de vot vor fi înscrişi primii doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 20 octombrie. Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin.

Dacă unul dintre cei doi candidaţi se va retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfăşura între candidatul rămas şi următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Cât despre campania electorală, preşedintele Comisiei a menţionat că aceasta a încetat odată cu ziua votului, însă în momentul în care a fost stabilită şi anunţată data turului doi, campania electorală a reînceput. Adică de astăzi, 23 octombrie.

În cel de al tur al alegerilor, prag de validare nu există.

În primul tur al alegerilor locale din 20 octombrie, au fost aleşi primarii în 518 localităţi. În 20 de localităţi candidaţii la funcţiile de primar au acumulat 100% din voturi, deoarece în buletine a fost înscris câte un singur concurent electoral.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite