Circul de la Bălţi continuă! Curtea de Apel a întors la Judecătoria Bălţi dosarul Marinei Tauber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber, candidat din partea Partidului Şor pentru funcţia de primar de Bălţi
Marina Tauber, candidat din partea Partidului Şor pentru funcţia de primar de Bălţi

Curtea de Apel Bălţi a întors la Judecătoria Bălţi dosarul privind excluderea Marinei Tauber din turul doi al alegerilor locale noi din Bălţi, după ce Judecătoria Bălţi l-a transmis, de urgenţă, către Curtea de Apel Bălţi, la solicitarea avocaţilor candidatului Partidului ŞOR, care au invocat un conflict de interese, în contextul în care preşedintele Judecătoriei Bălţi s-ar afla în relaţie de rudenie cu Nicolae Grigorişin, candidat independent.

Prin urmare, decizia privind excluderea Marinei Tauber din alegeri va fi luată tot de Judecătoria Bălţi.

„Astăzi, la Curtea de Apel Bălţi a parvenit demersul reprezentanţilor candidatului la funcţia de primar de Bălţi, Marina Tauber, privind strămutarea cauzei înaintată CEC la o altă instanţă. Fiind examinată, instanţa, fără şedinţă de judecată şi fără participarea părţilor a dispus respingerea demersului reprezentanţilor candidatului la funcţia de primar”, a declarat pentru Nordnews Marina Tilipeţ, asistent judiciar la Curtea de Apel Bălţi.

Judecătoria Bălţi a examinat vineri, 3 decembrie, la solicitarea CEC, chestiunea ce ţine de excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi din Bălţi.

În cadrul unei emisiuni la N4, Marina Tauber a declarat că în spatele deciziei CEC ar sta preşedintele Maia Sandu.

Amintim că expertul politic Dionis Cenuşa a criticat decizia Comisiei Electorale Centrale de a propune excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi din Bălţi.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova consideră ilegală decizia Comisiei Electorale Centrale de a cere Judecătoriei Bălţi excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru alegerile locale noi din Bălţi. PSRM „constată cu îngrijorare faptul că regimul Maiei Sandu păşeşte activ pe calea capturării statului după modelul regimului odios al lui Vladimir Plahotniuc.”

Ex-premierul Ion Chicu a condamnat decizia Comisiei Electorale Centrale de a cere Judecătoriei Bălţi excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru alegerile locale noi din Bălţi. Fostul prim-ministru e de părere că în spatele hotărârii CEC stă preşedintele Maia Sandu.

Comisia Electorală Centrală a votat, miercuri seara, pentru excluderea candidatul Partidului ŞOR pentru funcţia de primar de Bălţi, Marina Tauber, din cursa electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi din 5 decembrie, după ce în primul tur a învins categoric, cu aproape 50%.

CEC a constatat nereguli în finanţarea campaniei electorale a candidatului Partidului Şor. Comisia a constatat utilizarea fondurilor nedeclarate în mărime de cel puţin 34.260 de lei.

Potrivit CEC, prin adunarea acestei sume, a cheltuielilor nedeclarate de 34.260 lei, la cheltuielile deja contabilizate şi prezentate la CEC, rezultă o sumă de cel puţin 9.514 delei care depăşeşte plafonul mijloacelor financiare ce pot fi utilizate pentru circumscripţia electorală municipală Bălţi. 

În acest sens, CEC a transmis actele necesare către Judecătoria Bălţi în vederea anulării înregistrării Marinei Tauber în alegerile locale. Instanţa are ultimul cuvânt de spus în această problemă.

Marina Tauber a declarat că membrii CEC, în frunte cu Pavel Postica, „s-au vândut”. Tauber nu recunoaşte decizia CEC şi susţine că este vorba despre o comandă politică.

„A fost un spectacol ieftin. Trebuie să vă fie ruşine”, a adăugat Tauber.

Amintim că miercuri, 1 decembrie, candidata Partidului Şor la funcţia de primar al municipiului Bălţi, Marina Tauber, a declarat că guvernarea vrea să o elimine cu orice preţ din cursa electorală.

Precizăm că Marina Tauber a câştigat detaşat primul tur al alegerilor locale noi din 21 noiembrie din Bălţi, învingându-i cu un scor zdrobitor pe ceilalţi concurenţi electorali. Mai exact, Marina Tauber a acumulat aproximativ 50 la sută din sufragii. Prin urmare, în data de 5 decembrie, va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin, în cadrul căruia Marina Tauber va concura cu candidatul independent Nicolae Grigorişin

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite