CNA: Academia de Ştiinţe intenţionează să prejudicieze statul cu 10.000.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Naţional Anticorupţie a efectuat o expertiză a proiectului de lege înaintat de Academia de Ştiinţe a Moldovei privind privatizarea unor terenuri şi a constatat că statul ar pierde 10.000.000 de lei în urma acestei tranzacţii.

Un proiect de hotărâre de Guvern, înaintat de Academia de Ştiinţe, ar putea prejudicia statul cu aproape 10 000 000 de lei. Concluzia a fost formulată de către experţii CNA care au efectuat expertiza anticorupţie a documentului.

Potrivit CNA, promovarea proiectului ar urmări atât interesele AŞM pe de o parte, cât şi interesele unor persoane fizice şi juridice pe de altă parte, fapt ce poate cauza daune în proporţii deosebit de mari statului.

AŞM a solicitat expertizarea proiectului prin care intenţionează să schimbe destinaţia a trei terenuri din strada Sprâncenoaia 5 din Chişinău - din proprietate publică în proprietate privată a statului. De asemenea, instituţia propune şi schimbul unor loturi, situate pe strada Academiei (care aparţin în prezent cet. L. Cecetova şi ÎCS BASS International SRL) pe alte loturi din strada Sprâncenoaia 5.

În urma analizei efectuate de CNA, s-a constatat că Proiectul este purtător de interese şi prejudiciază statul, iar AŞM este direct cointeresată în facilitarea schimbului de terenuri din proprietate publică  în proprietatea persoanelor fizice şi juridice, ultimele având interesul de a consolida terenuri ideal amplasate pentru construcţia unor blocuri locative. Estimând aceste tranzacţii, statul ar putea fi prejudiciat cu 9 475 314 lei.

Preşedintele AŞM, Gheorghe Duca, nu a comentat deocamdată anunţul CNA. Vom încerca să revenim cu explicaţiile academicianului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite