Comisia Electorală Centrală exclude posibilitatea fraudării alegerilor locale generale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
comisia electorala centrala

Comisia Electorală Centrală exclude posibilitatea fraudării alegerilor locale generale din Republica Moldova, din 20 octombrie curent. Reacţia vine după ce câţiva membri ai Consiliului electoral de circumscripţie Chiţinău au sesizat Procuratura şi CEC despre o posibilă tentativă de fraudare a alegerilor.

Într-un comunicat de presă emis de CEC se spune că în rezultatul unor investigaţii interne paralele, s-a constatat că anexa la Hotărârea CECE nr. 1 Chişinău nr.62 din 24 septembrie 2019 cu privire la componenţa nominală a membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare corespunde cu Decizia Consiliului Municipal Chişinău, în partea ce ţine de desemnarea membrilor birourilor electorale corespunzătoare. 

La fel, s-ar stabilit că lista membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, care îşi exercită real atribuţiile corespunde anexei aprobate de Consiliul Electoral de Circumscripţie Electorală nr. 1 Chişinău.

Potrivit reprezentanţilor CEC, eroarea admisă pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale nu produce efecte juridice şi nu afectează procesul electoral. Aceasta ar fi fost generată prin greşeala făcută de un operator al CECE nr.1 Chişinău.

CEC subliniază că Victoria Spînu cunoaşte despre concluzia anchetei interne, a participat împreună cu funcţionarii CEC la investigarea şi verificarea veridicităţii informaţiei invocate în sesizare, precum şi a votat Hotărârea Consiliului Electoral de Circumscripţie Electorală nr. 1 Chişinău, prin care s-a atestat eroarea tehnică admisă şi nicidecum o pretinsă fraudare a procesului electoral.

Amintim că Procuratura Generală şi Comisia Electorală Centrală au fost sesizate de către trei membri ai Consiliului electoral de circumscripţie electorală Chişinău despre o posibilă tentativă de fraudare sau discreditare a alegerilor locale din 20 octombrie, transmite IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite