Politică

articolul anterior articolul urmator

Comisia Electorală Centrală din R. Moldova are doi membri noi

1
28 Oct 2021 15:17:46
Autor: Iurii Botnarenco

Comisia Electorală Centrală are doi membri noi. Este vorba despre Lilian Enciu şi Vasile Postolache, candidaturile cărora au fost înaintate de fracţiunea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, fiind susţinute de Parlament în şedinţa de joi, 28 octombrie, transmite IPN.

Odată cu aprobarea hotărârii de Parlament privind desemnarea celor doi membri, Comisia Electorală Centrală este în componenţă de opt membri. În aceste condiţii, un loc mai rămâne vacant.

Membrii CEC sunt numiţi de către Parlament cu votul majorităţii deputaţilor. Din cei nouă membri, unul este propus de preşedintele ţării, iar opt sunt propuşi de fracţiunile parlamentare, proporţional numărului de mandate deţinute.

Pe 16 septembrie, Parlamentul a votat desemnarea a cinci membri ai Comisiei Electorale Centrale. Patru au fost delegaţi de PAS: Alexandru Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupaşco şi Alexandru Musteaţa. Tot atunci a depus jurământul şi Pavel Postica, membru CEC desemnat de preşedintele ţării. În acea şedinţă, candidatura propusă de Partidul Politic Şor nu a întrunit numărul necesar de voturi, fracţiunea urmând să vină cu o nouă propunere. Iar candidaturile Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor nu au fost supuse votului întrucât fracţiunea a părăsit şedinţa în semn de protest faţă de un alt subiect.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Chad Young
28.10.2021, 18:37:39

Asa cum v-am obisnuit, un grafic live al postarilor antivacciniste de astazi, pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Nu de alta, dar ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum. Aceste minciuni antivaxx sunt postate in foc continuu, peste tot pe forumuri, Facebook si alte platforme social media. Interesant cum volumul postarilor antivaccin este in scadere de cand acest raport este live, si conturile postacvilor antivaxx sunt sterse intr-o proportie mai mare. Si nu, acest post nu este spam: este o campanie de constientizare.

Modifică Setările