Politică

articolul anterior articolul urmator

Comisia Electorală a Republicii Moldova iniţiază revizuirea cadrului legislativ aferent domeniului electoral

1
27 Sep 2021 17:46:31
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Comisia Electorală Centrală iniţiază procesul de revizuire a cadrului normativ aferent domeniului electoral. În cadrul CEC va fi creat un grup de lucru care va face o analiză a Codului Electoral şi a legislaţiei conexe, transmite IPN.

Timp de două luni, membrii şi funcţionarii Comisiei îşi propun să identifice lacunele şi deficienţele existente în legislaţia electorală, să examineze adresele Curţii Constituţionale, sesizările făcute de subiecţii electorali în alegeri, precum şi concluziile şi recomandările ce se regăsesc în rapoartele misiunilor de observare a ultimelor scrutine naţionale.

În a doua etapă, după elaborarea unui prim proiect de lege ferenda, CEC va expedia documentul elaborat organizaţiilor nonguvernamentale specializate în domeniul electoral şi experţilor relevanţi. După procesarea comentariilor acestora, grupul de lucru va definitiva un proiect final, care va fi făcut public la începutul lunii februarie 2022.

Ulterior, CEC îşi propune să lanseze consultări largi, cu concursul experţilor în materie electorală, a partidelor politice, societăţii civile, partenerilor de dezvoltare şi altor autorităţi implicate în organizarea alegerilor. Acestea vor consolida eforturile autorităţii electorale centrale în materie de perfecţionare a Codului Electoral şi a cadrului legal de referinţă în domeniu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Radu Mircea
27.09.2021, 17:54:04

# Surprinzator , Republica Moldova are planuri mult mai clare in prima presedentie democrata decit ''patria muma'' acum 30 de ani . La mai mare !!! Desi n-am sa apuc vremea aia , prevad ca Moldova se va milostivi de Romania in a se uni in sfirsit sub o singura granita .

+12 (12 voturi)
Modifică Setările