Comunistul Voronin se plânge americanilor că guvernarea democrată ar încerca să-i corupă şi să-i intimideze pe colegii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PCRM, Vladimir Voronin s-a întâlnit aseară cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Asif Chaudhry, şi i s-a plâns că Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) ar face „tentative de corupere, intimidare şi  şantajare“ a deputaţilor comunişti pentru a-i determina să-l voteze pe Marian Lupu la funcţia de şef al statului.

Potrivit unui comunicat de presă al PCRM, preşedintele formaţiunii a discutat cu diplomatul american despre „situaţia extrem de dificilă în care se află Republica Moldova“ şi „perspectivele de depăşire a crizei politice prelungite“. Vladimir Voronin a spus că fracţiunea PCRM din Parlament nu-l va vota pe actualul preşedinte interimar, Marian Lupu, sau un alt candidat propus de AIE la funcţia de şef al statului.

Citiţi şi:

Comuniştii lui Voronin au protestat pentru a-şi apăra secera şi ciocanul

„Republica Moldova are nevoie de un preşedinte neutru, care să consolideze forţele politice în vederea asigurării stabilităţii, dezvoltării şi prosperării ţării, or, acest lucru ar deveni practic imposibil în cazul în care şef al statului ar deveni Marian Lupu“, a opinat liderul PCRM.

Fostul preşedinte al ţării l-a informat pe ambasadorul SUA şi despre discuţiile avute cu liderul PLDM, premierul Vlad Filat. Voronin a dat asigurări că PCRM va analiza toate soluţiile posibile pentru ca Moldova să evite noi alegeri anticipate.

La rândul său, Asif Chaudhry a menţionat că toate forţele politice de la Chişinău trebuie să depună eforturi maxime pentru a identifica o soluţie viabilă de depăşire a crizei politice.

Anterior, reprezentanţii PCRM au refuzat orice negocieri cu reprezentanţii AIE pe subiectul alegerii şefului statului până nu va fi fixată data scrutinului. Ieri, deputaţii comunişti Sergiu Sârbu şi Artur Reşetnicov au depus o iniţiativă legislativă la Parlament care, potrivit lor, ar aduce claritate în stabilirea termenelor pentru alegerea preşedintelui ţării.

PCRM propune ca, în cazul în care Moldova are un preşedinte interimar, noul şef al statului să fie ales în cel mult două luni de la data constituirii noului Parlament. Dacă proiectul va fi susţinut de majoritatea parlamentară, drept soluţie tranzitorie pentru situaţia actuală comuniştii propun ca şeful statului să fie ales în termen de două luni de la intrarea în vigoare a acestei legi. Asta ar însemna sfârşitul lunii aprilie, a explicat Sergiu Sârbu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite