Politică

articolul anterior articolul urmator

Concursul pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituţională a Republicii Moldova a eşuat

0
15 Jun 2021 15:49:40
Autor: Iurii Botnarenco

Concursul pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituţională a eşuat. Niciun candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi. Hotărârea a fost prezentată marţi, 15 iunie, de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), transmite IPN.

După deliberări, noul preşedinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteaţă, a declarat că niciunul din cei 15 candidaţi nu a obţinut numărul necesar de voturi după interviul susţinut. Potrivit dispoziţiei, se anunţă concurs repetat şi se stabilesc condiţiile şi termenele de depunere a actelor necesare pentru participare.

În prima parte a şedinţei, deputatul socialist, Vasile Bolea, a fost exclus din cursa pentru suplinirea funcţiei vacante de judecător la Curtea Constituţională (CC). La concurs s-au înscris 16 candidaţi, printre aceştia şi candidatul la funcţia de deputat în Parlament din partea Blocului electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, Vasile Bolea. Deputatul a depus o cerere prin care a solicitat amânarea şedinţei CSM, pe motiv că se află în campanie electorală şi nu poate fi prezent. În urma deliberărilor, cererea acestuia a fost respinsă. După desfăşurarea primei etape a concursului – preselecţia în baza dosarelor depuse, membrii CSM au decis că Vasile Bolea nu a întrunit condiţiile necesare pentru a candida. Respectiv, s-au admis pentru participare la proba interviului  doar 15 candidaţi.

Printre candidaţii la fotoliul de judecător la Curtea Constituţională se regăseau conferenţiarul universitar Alexandru Arseni, câţiva avocaţi, dar şi preşedintele Judecătoriei Chişinău, Radu Ţurcanu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările