Condamnat la şapte ani de închisoare, Ilan Şor s-a întors la muncă. Primarul a fost întâmpinat cu flori de localnici FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că a fost condamnat la şapse ani şi şase luni de închisoare pentru spălare de bani, primarul de Orhei a revenit marţi, 4 iunie, la postul său de muncă după un an de absenţă, perioadă în care s-a aflat în arest la domiciliu.

„Aceşti oameni îmi dau forţe să lucrez şi să fac cât mai multe!”, a scris Ilan Şor pe pagina sa de Facebook.

Ilan Şor a fost condamnat miercuri 21 iunie, de prima instanţă, la şapte ani şi jumătate de închisoare de tip semiînchis. Hotărârea de condamnare însă nu este definitivă, fiind aşteptată cea executorie a Curţii de Apel Chişinău. Până atunci, Ilan Şor se va afla în libertate, deoarece judecătorii nu i-au putut elibera un nou mandat de arest primarului de Orhei, pe motiv că el s-a aflat deja un an în arest, iar conform legislaţiei, termenul de arest nu poate fi mai mult de un an. 

Avocaţii lui Ilan Şor susţin că acesta este nevinovat şi vor contesta sentinţa.

De partea cealaltă, procurorii solicită o pedeapsă mai aspră, motiv pentru care vor depune un apel la Curtea de Apel Chişinău.

Şor ar urma să petreacă la închisoare doar şase ani şi şase luni, pentru că un an se consideră ispăşit, termen petrecut în arest la domiciliu.

Amintim că Ilan Shor a fost reţinut pe 22 iunie 2016. Acesta este învinuit de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii cu peste 5 miliarde de lei. 

image
image
image
image
image
image
image
image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite