„Conform legii, Gaburici nu poate fi ministru”. Valeriu Munteanu cere ca diploma de studii a noului ministru al Economiei să fie anulată DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Vicepreşedintele Partidului Liberal Valeriu Munteanu îi solicită ministrului Educaţiei, Monica Babuc, să facă toate demersurile necesare pentru ca diploma de studii medii a noului ministru al Economiei, Chiril Gaburici, să fie anulată. Potrivit liberalului, documentul ar fi fost obţinut în mod fraudulos.

„Conform legii, Gaburici nu poate fi ministru”, a subliniat Valeriu Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Liberalul consideră că în rezultatul anulării diplomei de studii medii şi diploma de studii superioare a lui Gaburici trebuie să fie declarată nulă, „cu retragerea titlului de licenţiat în economie”.

„După realizarea acţiunilor legale de anulare a diplomelor de studii a domnului Gaburici, urmează să fie informat primul-ministru despre întrunirea condiţiilor legale, ce atrag după sine încetarea mandatului unui ministru, în vederea excluderii acestuia din Guvern”, a încheiat Munteanu.

Amintim că, în calitate de preşedinte interimar al Republicii Moldova, şeful Legislativului, Andrian Candu, a semnat miercuri, 10 ianuarie, decretul de numire în funcţie a noilor miniştri din Guvernul Filip. Membrii Cabinetului de Miniştri au depus jurământul tot în faţa speakerului, după ce Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de Curtea Constituţională pentru refuzul de a semna decretul respectiv.

De menţionat că fostul premier Chiril Gaburici a demisionat din funcţie în iunie 2015 pe fundalul scandalului legat de diploma de studii a acestuia. Procurorii au intentat un dosar penal atunci pe cazul respectiv, însă Gaburici nu a putut fi tras la răspundere penală pe motiv că a expirat termenul de prescripţie a infracţiunii.

image
image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite