Politică

articolul anterior articolul urmator

Consiliul Suprem de Securitate a examinat acţiunile autorităţilor în problema concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău

0
4 Dec 2021 10:48:33
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat vineri Consiliul Suprem de Securitate (CSS) pentru a examina acţiunile autorităţilor statului în problema concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău.

În cadrul şedinţei, membrii CSS i-au audiat pe reprezentanţii instituţiilor publice, în a căror competenţă este să verifice situaţia privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău. În special, s-a discutat despre nivelul de îndeplinire a recomandărilor făcute la ultima şedinţă a CSS pe acest subiect, în februarie 2021.

Printre recomandările făcute de CSS este finalizarea procesului de evaluare a prejudiciului cauzat de acţiunile concertate de preluare de la stat a Aeroportului. De asemenea, s-a recomandat ca securitatea acestui obiect strategic, care este o poartă de intrare în ţară, implicit securitatea cetăţenilor care apelează la serviciile Aeroportului, să fie asigurate de instituţii ce nu depind financiar de concesionari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările