Constantin Codreanu afirmă că PUN ar fi susţinut-o pe Maia Sandu în alegeri, dar nu-l va sprijini şi pe Andrei Năstase: A făcut declaraţii mai puţin amiabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Candidatul Partidului Unităţii Naţionale la alegerile noi din municipiul Chişinău, Constantin Codreanu va rămâne unionist în calitate de primar, dacă va câştiga scrutinul. Totodată, acest lucru nu înseamnă că va promova doar unionismul, dar îşi propune să dezvolte proiecte pentru chişinăuieni. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

„Eu voi rămâne unionist în calitate de primar al municipiului Chişinău, dar aceasta nu înseamnă că voi face unionism de dimineaţă până seara. Vreau să fiu un om al faptelor care ne va ajuta mai mult decât orice discurs unionist în perioada următoare, inclusiv pentru alegerile din toamnă”, a spus candidatul PUN.

Constantin Codreanu a menţionat că, dacă va ajunge primar, va conlucra atât cu Consiliul Municipal Chişinău, cât şi cu autorităţile centrale ale ţării prin comunicare şi deschidere. Candidatul PUN susţine că va face publice toate iniţiativele şi propunerile astfel încât cetăţenii să se poată implica pentru presiune în cazul unor proiecte importante. 

„Eu mă ambiţionez să cred că putem dialoga cu oricine din CMC, cu oricine din Guvernul Republica Moldova”, a menţionat Constantin Codreanu.

Politicianul vede principalul pericol pentru Capitală venirea la putere a candidatului stângii. Totodată, candidatul PUN spune că nici rămânerea la putere a actualului primar interimar, Silvia Radu, nu-i avantajează pe unionişti. 

El a precizat că a propus tuturor reprezentanţilor de dreapta să înainteze un candidat comun la alegerile noi în Chişinău, dar că, deocamdată, acest lucru a fost fără succes. 

Potrivit lui, PUN ar fi susţinut-o pe Maia Sandu, dacă ea ar fi fost candidatul comun al PAS şi PPDA. În ceea ce-l priveşte pe Andrei Năstase, Constantin Codreanu susţine că acesta ar fi făcut declaraţii mai puţin amiabile pentru unionişti, de aceea nu este susţinut de PUN.

Deocamdată, Constantin Codreanu nu este înregistrat în mod oficial în calitate de candidat la funcţia de primar al mun. Chişinău, alegerile noi pentru care vor avea loc pe data de 20 mai.

Până acum au fost înregistraţi şapte candidaţi: Vasile Costiuc (Partidul „Democraţia Acasă”); Andrei Năstase (Partidul Politic Platforma Demnitate); Alexandr Roşco (Partidul „Casa Noastră-Moldova”); Reghina Apostolova (Partidului Şor); Valeriu Munteanu (Partidul Liberal), Ion Ceban (Partidul Socialiştilor) şi Victor Strătilă (Partidul Verde Ecologist). Înscrierea în cursa electorală poate fi solicitată până pe 19 aprilie..

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite