Continuă răzbunarea PAS? Stoianoglo, bănuit de îmbogăţire ilicită şi spălarea banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Stoianglo, procurorul general persecutat odată cu venirea PAS la guvernare.
Alexandru Stoianglo, procurorul general persecutat odată cu venirea PAS la guvernare.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, va fi cercetat şi pentru îmbogăţire ilicită şi spălarea banilor, acţiuni care ar fi fost comise în perioada anilor 2014-2015. Consiliul Superior al Procurorilor i-a dat acordul procurorului desemnat Victor Furtuna să investigheze pretinsele infracţiuni.

Acuzatorul de stat ar fi constatat în procesul de investigare a dosarului penal în care este vizat Stoianoglo anumiţi indici de comiterea unor noi infracţiuni.

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanţii mass-media, a menţionat că, în urma sesizării de către Victor Furtuna, CSP l-a desemnat să investigheze aceste circumstanţe şi să decidă dacă există o bănuială rezonabilă despre săvârşirea vreunei infracţiuni.

În funcţie de rezultatele investigaţiilor efectuate, în termen până la 30 de zile, Victor Furtuna urmează să decidă asupra pornirii urmăririi penale sau refuzului în pornirea urmăririi penale.

Alexandr Stoianoglo, care în prezent se află sub control judiciar,  a fost reţinut în octombrie anul trecut. Până acum a fost finalizată urmărirea penală pe un capăt de acuzare – depăşirea atribuţiilor de serviciu. Acesta mai este acuzat de corupere pasivă, darea declaraţiilor mincinoase în faţa unui organ competent şi favorizarea unui grup criminal organizat. Procurorul general suspendat pledează nevinovat pe toate capetele de acuzare.

La sfârşitul lunii mai, CSP i-a propus şefei statului eliberarea lui Stoianoglo din funcţia de procuror general. CSP a luat cunoştinţă de raportul comisiei care i-a apreciat activitatea ca fiind nesatisfăcătoare. Preşedinta încă nu a venit cu o reacţie sau cu vreo decizie în acest în sens. La începutul lunii iunie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a comunicat în regim de urgenţă Guvernului Republicii Moldova ambele plângeri depuse de procurorul general suspendat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite