Corneliu Ciurea: Pentru Blocul ACUM un dialog cu Socialiştii va fi fatal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
negocieri PSRM-ACUM

Pentru Blocul ACUM un dialog cu Socialiştii va fi fatal. Dar soarta acestui dialog va depinde de acea luptă internă din interiorul formaţiunii. De această părere este comentatorul politică Corneliu Ciurea. În opinia lui, dacă se va decide să nu se colaboreze cu PSRM, atunci blocul ACUM va rămâne pe scena politică, dar dacă se va merge la o colaborare cu socialiştii, atunci va dispărea în scurt timp, transmite IPN.

Comentatorul politic spune că blocul ACUM este tentat să intre în discuţii cu Partidul Socialiştilor şi să se adâncească în negocieri. Potrivit lui, în interiorul blocului se dă o luptă crâncenă între o majoritate de politicieni care sunt pentru discuţii cu socialiştii şi o minoritate care este împotrivă. Din această cauză, ceea ce spune astăzi blocul ACUM nu poate fi înţeles univoc.

„Este o invitaţie pentru dialog cu socialiştii, dar greu de acceptat de către PSRM”, a menţionat Corneliu Ciurea la emisiunea „Fabrika” de la postul Publika TV.

Comentatorul Anatol Ţăranu este de părere că dacă socialiştii vor participa într-o majoritate parlamentară vor promova o politică clară de reorientare a Republicii Moldova în spaţiul estic, care, prin definiţie, este un spaţiu în care domină oligarhia. „Deci, ei ne duc acolo, în acest spaţiu. Atunci ce rămâne din principialitatea, „virginitatea politică”?”, se întreabă Anatol Ţăranu.

De asemenea, Anatol Ţăranu spune că socialiştii se vor întoarce de la Moscova, unde este plecată întreaga fracţiune din Parlament, cu instrucţiuni foarte clare. „Dacă ei nu vor intra în niciun contact cu PDM, înseamnă că aceasta nu este decizia socialiştilor, asta este decizia Moscovei. Înseamnă că PDM, în frunte cu Plahotniuc, sunt scoşi totalmente din cărţi de către Moscova. Şi tot Moscova bagă în joc blocul acum, dar, practic, îl nimiceşte”, menţionează comentatorul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite