Politică

articolul anterior articolul urmator

Corneliu Ciurea: Pactul de neagresiune între partidele de dreapta este destinat electoratului

0
13 Feb 2020 09:17:35
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră că pactul de neagresiune pe care au anunţat că-l vor semna Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr este destinat, în primul rând, electoratului de dreapta.

 În plus, acest pact înlocuieşte lipsa unui candidat comun la viitoarele alegeri prezidenţiale şi lipsa unităţii pe eşichierul de dreapta. În opinia lui, partidele de dreapta sunt în pierdere şi sunt nevoite să compenseze încrederea electoratului în aceste formaţiuni, transmite IPN.

„Ei toţi înţeleg că aceste animozităţi dintre formaţiuni vor avea un efect negativ asupra partidelor de dreapta şi propun acest pact de neagresiune, care nu convinge, dar ar putea să calmeze pe o perioadă electoratul de dreapta”, a afirmat comentatorul în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” la postul de televiziune NTV Moldova.

În opinia lui, neînţelegerile în blocul ACUM ar putea avea rădăcinile în alegerile parlamentare noi de la Hânceşti, unde PAS şi-a înaintat candidatul său, iar un alt fost membru al acestei formaţiuni candidează independent, atrăgând după sine electoratul de dreapta şi Platforma DA. Totodată, Corneliu Ciurea susţine că situaţia nu trebuie dramatizată pentru că deocamdată pe dreapta „nu a existat vreun război”.

https://www.ipn.md/ro/pactul-de-neagresiune-intre-partidele-de-dreapta-este-destinat-7965_1071462.html

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii