Corneliu Ciurea: Retragerea lui Vlad Plahotniuc nu a generat criza PDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră că Partidul Democrat nu a ajuns într-o criză din cauza faptului că Vlad Plahotniuc a decis să se retragă de la şefia formaţiunii. Acesta afirmă că răsturnarea de situaţie politică din Republica Moldova – pasul înapoi făcut de PDM, retragerea strategică asemănătoare cu o înfrângere politică - a determinat această succesiune de evenimente.

„PDM nu a reuşit să se menţină pe poziţiile anunţate iniţial de a susţine şi de a insista pe respectarea deciziei Curţii Constituţionale privind dizolvarea Parlamentului. Astfel, nu i-a rămas nimic altceva decât să se retragă în opoziţie cu un lider care este expus multiplelor pericole”, a menţionat Corneliu Ciurea la emisiunea „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

În opinia lui, decizia lui Vlad Plahotniuc pare să fie o acţiune corectă care are drept scop să ofere o şansă PDM să se remonteze, să devină singurul partid de opoziţie pro-european.

Sociologul Ian Lisnevschi este de părere că din moment ce PDM a anunţat că se retrage în opoziţie era clar că formaţiunea îşi va schimba şi strategia. În mare parte, strategia de opoziţie argumentată este puţină „altfel”. Potrivit lui, în această condiţie este necesară să fie schimbată strategia. Sociologul spune că majoritatea atacurilor venite la adresa PDM au fost prin intermediul liderului de partid.

Ian Lisnevschi a menţionat faptul că în aceste condiţii blocul ACUM ar putea să poarte discuţii cu PDM „pentru a începe lupta în raport cu Partidul Socialiştilor”.

Luni, 24 iunie, liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, şi-a depus mandatul de preşedinte al partidului. Vlad Plahotniuc a scris pe Facebook că le-a propus colegilor din formaţiune să organizeze cât mai curând congresul partidului pentru a alege o nouă conducere şi a aproba un nou program politic. Vlad Plahotniuc a mai scris că nu va candida la acest congres pentru vreo funcţie în partid.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite