UPDATE Procuratura confirmă moartea a 46 de persoane la Odesa. Majoritatea dintre cei reţinuţi şi identificaţi sunt cetăţeni ai Rusiei sau locuitori ai Transnistriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În faţa Casei Sindicatelor de la Odesa s-au adunat din nou activiştii proruşi FOTO dumskaya.net
În faţa Casei Sindicatelor de la Odesa s-au adunat din nou activiştii proruşi FOTO dumskaya.net

46 de persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul unei clădiri la Odesa (sudul Ucrainei) şi ciocnirile violente care au avut loc vineri între partizani ai unităţii Ucrainei şi militanţi proruşi, a anunţat Igor Borşuleak, procurorul regiunii Odesa.

UPDATE 16.50 Potrivit Agenţiei Unian, care citează surse MAI, au fost reţinuţi 172 de oameni, cercetaţi pentru dezordine în masă. După procedurile de identificare şi interogare, majoritatatea au fost eliberaţi pe proprie răspundere, 127 au fost reţinuţi pentru participare activă la dezordine în masă.

Au fost pornite 10 dosare penale, mai relatează Unian. Sursele MAI ucrainean susţin că acţiunile au fost pregătite minuţios, drept dovadă majoritatea celor identificaţi la acest moment sunt cetăţeni ai Federaţiei Ruse şi locuitori ai Transnistriei.

"Deocamdată au fost identificate şase persoane, toate din oraşul Odesa", a declarat procurorul, care a refuzat să confirme sau să infirme prezenţa între jertfele tragediei a cetăţenilor ruşi sau a unor persoane din regiunea separatistă a Republicii Moldova.

"E secretul anchetei", a anunţat reprezentantul procuraturii, citat de Dumskaya.net. Totodată acesta a menţionat că 120 de persoane implicate în confruntările de vineri se află în arestul miliţiei, iar 88 de persoane au fost internate în spital.

"Victimele umane ar fi putut fi evitate dacă forţele de ordine îşi îndeplineau îndatoririle lor directe mai eficient şi în timp util. Pe acest fapt procuratura a deschis o anchetă penală", a declarat procurorul Igor Borşuleak.

În acelaşi timp la Odesa situaţia rămâne tensionată şi la Casa Sindicatelor continuă să se afle multă lume, care a încercat să rupă cordoanele miliţiei şi să intre în clădire.

"Ce vreţi să vedeţi acolo? Noul Katini?", a întrebat mulţimea unul dintre partizanii unităţii Ucrainei. S-a iscat o nouă confruntare care s-a finalizat cu ruperea şi arderea drapelului ucrainean arborat ieri la intrare în Casa Sindicatelor, potrivit portalului dumskaya.net.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite