CSJ a restituit cererea de revizuire a hotărârii invalidării alegerilor din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Supremă de Justiţie a restituit cererea lui Andrei Năstase cu privire la revizuirea hotărârii de invalidare a alegerilor locale noi din Chişinău. Decizia a fost adoptată marţi, 17 aprilie, în lipsa părţilor, transmite IPN.

Solicitat de IPN, Dumitru Pavel, avocatul lui Andrei Năstase, a declarat că prin încheierea sa, CSJ spune că nu poate revizui un act pe care l-a emis tot de ea. Potrivit CSJ, cererea este pasibilă de revizuire de către Curtea de Apel Chişinău

„În opinia noastră este o absurditate imensă, dar ne vor conforma indicaţiilor dispuse. Vom merge la Curtea de Apel Chişinău”, a declarat Dumitru Pavel.

Apărarea lui Andrei Năstase a depus pe 11 iulie la CSJ o cerere de revizuire a deciziei prin care au fost anulate alegerile locale noi desfăşurate în municipiul Chişinău. Potrivit apărării, în dosarul electoral au apărut circumstanţe noi. S-a depistat că la judecarea cererii de recuzare a completului de judecători Druţă, Gafton şi Burduh a participat un judecător care nu era în drept să deţină calitatea de magistrat, în contextul atingerii plafonului limită de activitate de 65 de ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite