Cu trei săptămâni înainte de alegeri, Maia Sandu propune un proiect de lege ce prevede facilităţi fiscale pentru cetăţenii din diasporă care vor reveni acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

În plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, când rolul diasporei poate fi unul decisiv pentru Partidul Acţiune şi Solidaritate, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, propune un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în ţara noastră de către cetăţenii moldoveni din diasporă, care au hotărât să se stabilească cu traiul acasă.

„Ne bucurăm când oamenii din diasporă decid să revină acasă. Dar, de multe ori, revenirea este un proces complicat. O problemă care ne este semnalată de mulţi dintre cei care s-au întors în ţară sunt taxele mari pentru bunurile pe care le-au acumulat lucrând peste hotare şi pe care doresc să le aducă cu ei”, a spus doamna Maia Sandu.

Potrivit şefei statului, proiectul de lege prevede că persoanele care au locuit peste hotare cel puţin trei ani pot introduce în Republica Moldova, la revenire, cu anumite scutiri, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, câte o unitate de transport auto per familie. Bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puţin un an.

„Sperăm să obţinem sprijinul următorului Parlament pentru adoptarea acestui proiect de lege, iar pentru concetăţenii noştri sperăm să fie un argument în plus ca să revină acasă”, a subliniat Maia Sandu.

Proiectul de lege poate fi consultat aici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite