Cum comentează deputaţii ultima retragere de pe lista PAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii PAS, în frunte cu liderul formaţiunii, Igor Grosu
Reprezentanţii PAS, în frunte cu liderul formaţiunii, Igor Grosu

Lipsa de combativitate în cazul a doi condidaţi la funcţia de deputat de pe lista PAS, care s-au retras din cursă după ce în spaţiul public au apărut informaţii denigratoare la adresa lor, demonstrează că există probleme de integritate. Părerea aparţine reprezentanţilor PUN şi Platforma DA, transmite IPN.

Discuţiile au apărut după ce vineri, 4 iunie, Alexandru Catan, candidatul cu numărul 45 pe lista PAS, s-a retras din cursă după ce în presă au apărut informaţii despre presupusa implicare a acestuia în scheme cu contrabandă de alcool.

Potrivit liderului PUN, retragerile din ultima perioadă a candidaţilor din echipa PAS ar fi o dovadă că listele au fost întocmite în pripă, fără aplicarea unui filtru riguros de integritate. Anterior, şi jurnalista Nata Albot, candidat pe lista aceluiaşi partid, s-a retras din cursă, fiind acuzată că ar fi fost prinsă cu substanţe interzise pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

„Ambele cazuri, Albot şi Catan demonstrează lipsă de integritate. Dacă au renunţat atât de uşor, este clar că este o problemă. Partidul şi-a asumat lista. Lipsa de combativitate în cazul ambilor este o dovadă că sunt vinovaţi. Dar fiecare răspunde de lista lui”, a spus Octavian Ţîcu în cadrul emisiunii „Întreabă Gheţu” de la TV8.

Reprezentanţii Platformei DA nu văd o problemă în retragerile candidaţilor de pe listă, atât timp cât legislaţia permite acest lucru, şi încurajează investigarea de către presă a activităţii fiecărui candidat la funcţia de deputat.

„Suntem siguri că avem o listă foarte bună, cu oameni verificaţi în timp, cu oameni care au stat şi la proteste şi în Parlament. Încurajez societatea civilă şi presa să ia la puricat fiecare listă, iar dacă vor fi depistate probleme de integritate, partidul să-şi retragă candidatul. De asta, legislaţia şi prevede că poţi face modificări în listă cu 7 zile înainte de alegeri”, a spus deputatul Platformei DA, Vasile Năstase.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat 14 concurenţi electorali pentru alegerile anticipate din 11 iulie. Alte 3 dosare sunt în proces de examinare. Potrivit legii, campania electorală începe pentru fiecare formaţiune, din momentul înregistrării oficiale la CEC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite