Cum e coteţul aşa-i şi revoluţia

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
vanatoare

Animalele din coteţul nostru au decis să facă o nouă revoluţie. Când toate jivinele visau cu ochii deschişi să ajungă fără vize în Uniunea Europeană, doi godaci mai răsăriţi s-au luat de piept, s-au înjurat, şi-au tras nişte pumni şi au făcut cum vreţi pe integrarea noastră europeană.

La încăierare au participat şi alte animale, care au fluturat cu pumni pe sus, s-au acuzat de toate relele, obsesiile, orgoliile, complexele din lume. Şi asta deoarece a zburat o pană din creasta unui cocoşel, ce se crede cel mai frumos şi deştept din poiata noastră. Unii au strigat că soarta ne obligă să avem o cauză comună, alţii au chemat la calm, dar ţipetele lor erau bruiate de toată hărmălaia.

Ar fi prea frumos ca acest episod să fie doar desprins din cartea lui George Orwell. Cu regret, se întâmplă într-o ţară care se screme să-şi zică democratică. Spectacolul din ultimele două zile din Parlament este prea halucinant ca să-l ignorăm.

„Şefii coteţului“ nostru se cred prea stăpâni pe noi şi prea inamovibili. Cine a decis că funcţia de procuror general aparţine partidului X sau politicianul Y? Acelaşi lucru şi cu şefii de la SIS, Centrul Anticorupţie, Vamă etc. Ştiu că „porcii“ noştri sunt mai deştepţi decât ai altora, dar toate astea sunt relative. Cei care ocupă funcţii de demnitate publică trebuie să lucreze în interesul ţării, adică al nostru, al tuturor, nu să încapă în buzunarul mai-marilor zilei. Măcar şi pentru faptul că primesc salarii din banii noştri.

Liderul liberal Mihai Ghimpu a spus ieri şi o vorbă deşteaptă, printre multele delirări, - alianţa de guvernare este meritul celor care au protestat în aprilie 2009. Numai că Ghimpu a încercat un artificiu de imagine. Şi el, ca şi majoritatea colegilor săi, au uitat de acest lucru imediat ce au început a împărţi funcţiile, fixate în anexa de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană. Din acel moment s-au dat cu dracu’, cum ar spune bunica mea. Astăzi, toţi ei se acuză de interese de grup, ameninţând cu consecinţe din cele mai grave, se şantajează cu previziuni sumbre despre soarta noastră, de parcă le-am fi scavi. Nu, dragii noştri, noi v-am pus acolo, tot noi vă putem trimite la groapa de gunoi a istoriei. Noi ne-am săturat să trăim într-o ţară de instabilitate politică permanentă.

De pe acum vă puteţi lăuda că aţi compromis total ideea de integrare europeană. Eu, dacă aş fi vreun şef de stat european, nici n-aş vrea să mai aud de voi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite