Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum explică Procuratura Generală de ce a fost nevoie să fie reţinuţi deputaţii Marina Tauber şi Reghina Apostolova

2
17 Sep 2019 01:41:34
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO colaj IPN
FOTO colaj IPN

Procuratura Generală a comunicat că deputaţii Marina Tauber şi Reghina Apostolova au fost reţinuţi pentru că au părăsit clădirea Parlamentului şi exista riscul ca aceştia să se eschiveze de procurori.

Deputaţii Marina Tauber şi Reghina Apostolova, ambii din fracţiunea Partidului Şor, au rămas fără imunitate parlamentară, iar la scurt timp au fost reţinuţi. Parlamentul a dat curs solicitării procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind ridicarea imunităţii parlamentare pe numele celor doi deputaţi.

Pentru ridicarea imunităţii parlamentare au votat 56 de deputaţi din alianţa ACUM-PSRM.
 
Solicitarea procurorului general interimar a fost motivată prin faptul că Reghina Apostolova şi Marina Tauber ar urma să fie reţinuţi, arestaţi şi trimişi pe banca acuzaţiilor, în dosarul fraudelor bancare.
 
Dumitru Robu susţine că procurorii deţin probe ce ar demosntra vinovăţia celor doi deputaţi în devalizarea sistemului bancar din Moldova, prin complicitate la „grupul criminal” organizat de Ilan Şor.
 
Reghina Apostolova specificat că este acuzată în dosarul fraudelor bancare. Ea a declarat că nu este surprinsă că se cere ridicarea imunităţii parlamentare, pentru că despre acest fapt s-a discutat mai mult timp. 
 
Apostolova a menţionat că nu este implicată în frauda bancară şi că este nevinovată, subliniind că va coopera cu ancheta. Totodată, Apostolova s-a arătat surprinsă că procurorii nu cer ridicarea imunităţii parlamentare şi a altor deputaţi care figurează în raportul de inestigaţie al companiei Kroll.
 
La rândul său, Marina Tauber a afirmat că nu se teme de ridicarea imunităţii parlamentare şi că nu intenţionează să părăseasca ţara. Ea la fel se consideră nevinovată, dând de înţeles că ar fi vorba despre o răfuială politică.

Amintim că pe 15 august curent, la fel la solicitarea procurorului general interimar a fost ridicată imunitatea parlamentară şi deputatului Ilan Şor, liderul Partidului Şor.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

zbucium ion
17.09.2019, 08:22:08

Procuratura, CEC, autoritatea pentru integritate etc. au avut timp suficient sa-si prezinte dovezile pana la înregistrarea candidaților la alegeri - astfel ca aceste persoane sa nu fie admise in campania electorala. In campania electorala un candidat poate fi scos numai pentru fapte legate nemijlocit de comportamentul, fraudele in campania electorala, dar nu pentru presupuse fapte, fraude, care au avut loc cu 4-5 ani in trecut.

-2 (2 voturi)
zbucium ion
17.09.2019, 08:33:01

"Pro-evropenii autentici" ai Maiei si ai lui Andrei recurg la CIOMAGUL, BÂTA justiției, la serviciile MAI pentru a-i intimida pe concurenții din opoziție si chiar pentru a-i elimina din campania electorala. E stilul partidelor comuniste si socialiste, pecetea Kremlinului, dar si același PCRM acționau mai inteligent si mai cu prudența fat de opoziție, nu dădeau cu bâta in balta, cum o face ACUM si "aliansul". E știut, ca partidul SOR are avocați si susținători puternici - in țara si peste hotare, inclusiv din rândurile Partidului Conservator al Parlamentului European. Neîndoielnic ca acest caz va ajunge la Consiliul Europei, la Comisia de la Veneția si in Parlamentul European.

-2 (2 voturi)