Cum explică Vasile Costiuc de ce l-a exclus pe Ion Dron de pe lista electorală a partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Costiuc FOTO IPN
Vasile Costiuc FOTO IPN

Liderul Partidului Democraţia Acasă, Vasile Costiuc, a explicat de ce a fost nevoit să-l excludă pe avocatul Ion Dron de pe lista electorală a partidului pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Vasile Costiuc a precizat că dânsul a fost cel care l-a contactat pe Ion Dron şi i-a propus să se alăture partidului. Totodată, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, Vasile Costiuc a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Ion Dron, subliniind că apreciază calităţile acestuia.

Vasile Costiuc a declarat că l-a exclus pe Ion Dron de pe lista electorală după ce reprezentanţii CEC i-au explicat că prezenţa lui Dron pe listă contravice statutului Partidului Democraţia Acasă, potrivit căruia pe lista de candidaţi la funcţia de deputat se pot afla doar cei care sunt membri de partid.

Costiuc a explicat că pentru a evita riscul ca formaţiunea sa să fie exclusă din cursa electorală, a decis să-l înlocuiască pe Dron cu un membru de partid.

Costiuc a mai spus că regretă că nu a reuşit să-l contacteze pe Dron înainte de luarea deciziei privind excluderea acestuia de pe listă.

Avocatul Ion Dron a fost exclus de pe lista de candidaţi la funcţia de deputat din partea Partidului Democraţia Acasă. Ion Dron a precizat că a aflat în presă despre decizia formaţiunii conduse de Vasile Costiuc.

„Cererea de a fi exclus din listă a fost depusă de către Vasile Costiuc, fără a mi se aduce la cunoştinţă despre acest lucru.

Dat fiind faptul că am fost pus în faţa lucrului împlinit, cred că tot el este în măsură să explice în mod public o astfel de purtare. Explicaţii bănuiesc că vor fi multe şi mărunte”, a scris Ion Dron pe Facebook.

Dron a accentuat că ştie despre unele dedesubturi care au dus la excluderea sa din cursa electorală, dar despre care va vorbi mai târziu.

„Regret un singur lucru, am crezut că port discuţii cu o persoană cu caracter, însă am greşit”, a mai spus Dron.

Amintim că, pe 27 mai, Vasile Costiuc şi Ion Dron, alături de alţi membri ai Partidului Democraţia Acasă, au depus actele la CEC pentru a fi înregistraţi în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Atunci, într-o conferinţă de presă, Vasile Costiuc a informat opinia publică despre faptul că Ion Dron va fi pe lista electorală a partidului, subliniind că îl respectă mult şi că îi mulţumeşte că a acceptat să se alăture Partidului Democraţia Acasă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite