Cum răspunde Ion Ceban la acuzaţiile că nu ar fi declarat suma reală a cheltuielilor din campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PSRM la funcţia de primar de Chişinău, Ion Ceban, a oferit un răspuns evaziv când a fost întrebat de acuzaţiile ce i-au fost aduse de către unii contracandidaţi, care afirmă că socialistul a declarat cheltuieli mult mai mici în campanie, decât cele reale.

„Procedura de raportare a acestor chestiuni este în etape şi rate. Cineva ar vrea să interpreze unele lucruri că ar fi finalitate, ca şi cum contractele ar fi fost pentru o lună sau o lună şi jumătate, nu este adevărat. Aceste chestiuni sunt achitate în rate. Marea majoritatea a contracandidaţilor mei, în loc să vorbească despre programe şi idei concrete pe care le-ar avea, aleg să inventeze subiecte care consideră ei că le-ar da valoare adăugare pentru comunicarea publică”, a fost reacţia lui Ion Ceban în cadrul unei conferinţe de presă.

Amintim că atât Dorin Chirtoacă, candidat PL, cât şi Valeriu Munteanu, candidat USB, l-au acuzat pe Ion Ceban că îşi finanţează campania electorală din bani ce provin ilegal din Federaţia Rusă. Ambii contracandidaţi au depus câte o sesizare la CEC prin care cer excluderea socialistului din cursa electorală. De asemenea, aceştia au menţionat că Ion Ceban a raportat la CEC cheltuieli mult mai mici pentru afişarea panourilor electorale în Chişinău, decât suma reală, care s-ar ridica la circa 100 mii de euro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite