Cum poate supravieţui AIE 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul Republicii Moldova. FOTO: Adevărul
Parlamentul Republicii Moldova. FOTO: Adevărul

Deputaţii din cele trei partide care formează AIE 3 îşi doresc păstrarea alianţei de guvernare, însă cu anumite condiţii.

Deputatul PDM, Sergiu Sârbu, susţine că formaţiunea pe care o reprezintă îşi doreşte păstrarea AIE 3, dar PLDM trebuie să înceteze atacurile împotriva PDM. “Valeriu Streleţ nu are niciun drept ca de la tribuna Guvernului să-l apere pe Filat. Să lase justiţia să-şi facă treaba. Ar trebui să ia exemplul României, unde sunt arestaţi oficiali de rang înalt, însă nu se destramă alianţe”.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiuni “Replica” de la postul de televiziune “Prime TV”, aseară, 25 octombrie.  

Deputatul PL, Lilian Carp, a declarant că liberalii nu vor vota moţiunea de cenzură înaintată de PSRM, dar nu va susţine nici revendicarea înaintată de PLDM privind demisiile procurorului general şi a directorului CAN. Acesta nu vede nicio încălcare din partea Gguvernului Streleţ, dar nici din partea procurorului general şi al şefului CNA. 

Deputatul PLDM, Tudor Deliu, spune că doreşte păstrarea AIE 3, dar nu cu condiţiile puse de PDM. “Nne vom aşeza la masa de negocieri când cei din PDM vor înţelege că nu trebuie să trişeze, când cel mai înalt şi mai mincinos din PDM va înceta să inducă lumea în eroare”. 

Deputatul socialist, Vasile Bolea, s-a arătat sigur că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va fi votată, joi, în Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite