Politică

articolul anterior articolul urmator

Dan Perciun a anunţat priorităţile comisiei parlamentare protecţie socială

0
2 Aug 2021 17:06:56
Autor: Iurii Botnarenco
Deputatul PAS Dan Perciun
Deputatul PAS Dan Perciun

Majorarea pensiei minime până la 2000 de lei, urgentarea procesului de recalculare a pensiei şi revizuirea condiţiilor de pensionare a persoanelor care au îngrijit de persoane cu dizabilităţi severe - sunt câteva dintre priorităţile Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie, în toamna anului curent, transmite IPN.

Despre aceasta a anunţat Dan Perciun, preşedintele Сomisiei, deputat din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate, într-o postare de pe o reţea de socializare.

Totodată, Сomisia va examina în mod prioritar aspecte privind stimularea antreprenoriatului social prin înlesniri fiscale şi discriminarea pozitivă a întreprinderilor sociale în procesul de achiziţii publice, majorarea pensiei minime pentru dizabilitate şi a alocaţiilor pentru dizabilitate şi stimularea angajării persoanelor cu dizabilităţi, prin revizuirea şi majorarea subvenţiilor existente şi completarea acestora cu o subvenţie pentru transport.

Printre priorităţile Comisiei parlamentare de profil se numără şi majorarea şi indexarea indemnizaţiei pentru veteranii de război şi veteranii acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova. Vor fi abordate şi aspecte privind protejarea persoanelor împovărate de datorii mici de executări abuzive a locuinţei şi a altor bunuri de primă necesitate prin revizuirea Codului de Executare.

Potrivit lui Dan Perciun, membrii Comisiei îşi propun să examineze şi aspecte privind majorarea salariului minim în sectorul public cel puţin până la minimul de existenţă pentru persoanele apte de muncă, dar şi majorarea scutirii personale la 32.400 lei pentru ca să acopere valoarea salariului minim pe sectorul real.

Totodată, pe parcursul lunii august, membrii Comisiei vor discuta cu reprezentanţii diverselor organizaţii din societatea civilă pentru a completa priorităţile respective.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările