Daniel Ioniţă, către premierul Ion Chicu: „România nu va rămâne indiferentă de soarta Republicii Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, afirmă că sprijinul României pentru Moldova, inclusiv financiar, va continua să urmărească interesele cetăţenilor din Moldova, realizarea proiectelor bilaterale strategice şi va fi strict condiţionat de continuarea reformelor esenţiale pentru dezvoltarea democratică a Moldovei şi avansarea parcursului european. Declaraţia a fost făcută la o întrevedere cu premierul Ion Chicu, transmite IPN.

„România nu va rămâne indiferentă de soarta Republicii Moldova, pentru că avem un spaţiu comun de limbă, cultură şi tradiţii care, cu siguranţă, constituie un  fundament solid al relaţiilor noastre bilaterale”, a spus diplomatul român, citat într-un comunicat de presă al Guvernului de la Chişinău.

Potrivit comunicatului, Ion Chicu a apreciat înalt dinamica relaţiilor bilaterale, exprimând gratitudine Guvernului României pentru susţinerea constantă acordată în cadrul multiplelor proiecte de dezvoltare, dar şi pentru sprijinul oferit în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. 

„România mereu ne-a fost alături prin suportul său valoros. Republica Moldova mizează în continuare pe susţinerea statului român şi vă asigurăm că agenda de reforme a Guvernului este orientată spre a schimba lucrurile în folosul cetăţenilor”, a menţionat premierul.

Ion Chicu a trecut în revistă priorităţile Guvernului pentru perioada următoare şi a vorbit despre ultimele evoluţii în implementarea reformei administraţiei publice. De asemenea, s-a referit la activităţile executivului în vederea sporirii implementării proiectelor bilaterale, accentuând că orice reformă trebuie comunicată, pentru a asigura o percepţie corectă a acesteia şi a spori gradul de încredere din partea societăţii.

Oficialii au făcut un schimb de opinii şi despre proiectele implementate în ultimii ani cu suportul României, în special în domeniile: educaţiei, culturii şi sănătăţii publice, inclusiv renovarea şi dotarea grădiniţelor şi donarea a circa 200 de microbuze şcolare. Părţile au subliniat importanţa realizării la timp a proiectelor energetice, în special construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite