De ce dosarul penal pe numele lui Plahotniuc a fost deschis anume acum? Mihai Popşoi: Acest lucru nu se putea întâmpla cât Plahotniuc a fost la putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popşoi, consideră că nu este nimic surprinzător în faptul că procurorii au intentat abia acum un dosar pe numele fostului lider PDM Vlad Plahotniuc. Potrivit lui, acest lucru nu se putea întâmpla atât timp cât Plahotniuc a fost la putere, transmite IPN.

„Cineva îşi imaginează că domnul Morari (n.r. procurorul şef al Procuraturii Anticorupţie) sau oricare alt procuror ar fi putut intenta dosar lui Plahotniuc pe timpul cât acesta era la putere? Ar fi fost bine să fie aşa, dar am trăit în nişte realităţi pe care le cunoaştem”, a menţionat Mihai Popşoi în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la postul Jurnal TV.

În opinia lui, actualmente procurorii şi judecătorii au libertatea de a lua decizii în baza legii. 

„Judecătorii şi procurorii învaţă acum, din mers, să acţioneze independent şi în strictă conformitate cu legea”, a adăugat deputatul.

Igor Munteanu, deputat din fracţiunea PPDA, blocul ACUM, a vorbit despre riscul de a diaboliza un nume şi a atras atenţia la faptul că a existat un întreg sistem de interese la care au participat foarte mulţi actori. „Toate aceste tranzacţii frauduloase au fost facilitate, gândite, în cele mai multe cazuri au fost concepute de către oameni care au aceeaşi responsabilitate ca şi Plahotniuc”, a afirmat deputatul.

Deputatul Partidului Democrat Igor Vremea consideră că dosarul care a fost intentat pe numele lui Vladimir Plahotniuc a fost intentat, în ajunul alegerilor locale, pentru a sustrage atenţia de la problemele pe care le pun în discuţie cetăţenii. „Este mai convenabil de a merge pe o asemenea cale”, este de părere democratul. Igor Vremea atrage atenţia asupra prezumţiei de nevinovăţie şi spune că trebuie verificate tranzacţiile la care a făcut referire şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. Igor Vremea spune că nu cunoaşte, dacă Vladimir Plahotniuc va răspunde citaţiei şi se va prezenta la Procuratură.

Joi, 10 octombrie, procurorul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a anunţat că fostul lider PDM Vlad Plahotniuc este cercetat în două cauze penale, ambele în temeiul bănuielii rezonabile privind spălarea banilor în proporţii deosebit de mari. Cele două cauze au fost conexate într-o procedură unică. Potrivit materialelor primei cauze penale, „pe parcursul anilor 2013-2015, Vlad Plahotniuc a creat o schemă infracţională cu scopul convertirii, transferului, dobândirii, deţinerii şi utilizării unor bunuri despre care ştia că ele constituie venituri ilicite”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite