De ce nu este posibilă o alianţă între PSRM şi Blocul ACUM. Opinia lui Alexandru Tănase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-preşedintele Curţii Constituţionale Alexandru Tănase afirmă că este o fantasmagorie şi un scenariu irealist formarea unei alianţe tactice între PSRM şi Blocul ACUM, ce ar avea drept scop doar demontarea sistemului creat de Vlad Plahotniuc şi anunţarea alegerilor anticipate în condiţii noi, iniţiativă vehiculată în spaţiul public de la Chişinău.

„Înainte de a veni cu un asemenea scenariu, trebuie să ridici legea, să vezi exact care sunt procedurile. Poate te mai uiţi în Constituţie, între timp s-a modificat Constituţia, procurorii deja au statut constituţional, ceea ce înseamnă că există restricţii în sensul ăsta. Mai mult decât atât, încercările de a schimba judecătorii Curţii vor fi taxate din afară. Niciodată Occidentul nu va accepta impunerea unei democraţii ideale prin metode arbitrare, abuzive”, a declarat Alexandru Tănase la Adevărul Live.

Potrivit lui, este greu de imaginat care ar fi sensul ca PSRM şi ACUM să învestească un Guvern, ca mai apoi acesta să fie dat jos tot de către cele două forţe politice şi să meargă la anticipate: „Pentru ce să mai faci o coaliţie tactică dacă ai un Guvern stabilit. Pentru ce să mai mergi în campanie ca să ajungi la acelaşi punct”.

„Ipoteza este că se instaurează un Guvern care să dea jos vreo zece legi organice de importanţă majoră, prin metode bolşevice, ca mai apoi acest Guvern cumva să demisioneze. Vă imaginaţi în ce haos am exista noi? Nici nu cred că ajungem la haos, este total neverosimil un asemenea scenariu, este din domeniul fantasticului”, a mai spus Tănase.

Amintim că, după alegerile din 24 februarie, PSRM a obţinut 35 de mandate în Parlament, PDM - 30, ACUM - 26, Partidul Şor - 7, independenţi - 3.

PSRM a anunţat că nu va face alianţă cu niciun partid din actualul Parlament. Aceeaşi poziţie a exprimat-o şi Blocul ACUM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite