Politică

articolul anterior articolul urmator

De ce Vladimir Putin încă nu a fost vaccinat împotriva COVID-19, deşi Rusia are deja un vaccin

8
24 Nov 2020 13:26:49
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO kremlin.ru
FOTO kremlin.ru

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat de ce Vladimir Putin încă nu a fost vaccinat împotriva noului coronavirus, deşi Federaţia Rusă se laudă că a elaborat un vaccin eficient, numit „Sputnik V”.

Dmitri Peskov a afirmat că statutul de şef de stat face imposibilă participarea lui Vladimir Putin în calitate de voluntar la procesul de vaccinare, scrie presa rusă.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că preşedintele Federaţiei Ruse nu poate folosi un vaccin care încă nu a fost certificat, dând de înţeles că statutul de preşedinte nu permite acest lucru. 

„Acum se vor încheia toate procedurile. Şi dacă va fi cazul, el vă va anunţa”, a mai spus Peskov.

Vaccinul rusesc „Sputnik V“' va fi de câteva ori mai ieftin decât cele produse de companiile Pfizer şi Moderna şi va putea fi transportat începând din luna februarie la temperaturi cuprinse între 2 şi 8 grade Celsius, a declarat Kiril Dmitriev, şeful fondului statal (Fondul de Investiţii Directe al Rusiei - FIDR) însărcinat cu vânzarea şi distribuţia vaccinului. Ungaria a anunţat că va testa vaccinul rusesc anti-Covid-19.

Rusia susţine că vaccinul Sputnik V, aflat în faza a treia a testelor clinice, are o eficacitate de 92%. Moscova nu a prezentat deocamdată vreo documentaţie ştiinţifică despre acest vaccin, dar cei care l-au conceput au promis că cercetarea va fi publicată curând ''într-una dintre principalele reviste medicale din lume'' şi va putea fi evaluată de alţi experţi.

Sputnik-V a fost deja administrat în Rusia personalului medical şi altor persoane din grupele de mare risc, în ciuda faptului că nu a trecut prin teste clinice avansate. Nu a fost evaluat încă de Agenţia Europeană a Medicamentului, principala instituţie de certificare a tratamentelor din Uniunea Europeană.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

geek-a-contra
24.11.2020, 13:36:17

deci sputnik V nu a fost administrat lui putin fiindca "încă nu a fost certificat" in schimb a fost administrat "personalului medical şi altor persoane din grupele de mare risc". concluzia logica si directa este ca personalul medical si etc au devenit automat / au fost considerati grup de testare si evaluare a riscurilor in vederea certificarii. li s-o fi cerut si acordul? p.s. si vaccinul celor de la zeneca / oxford este ieftin (3lire "portia") si se poate stoca in frigider pe perioada indelungata

+5 (9 voturi)
G M
24.11.2020, 13:52:33

Putin n-are nevoie de vaccin, el are imunitate 100% până la a doua Înviere.

+2 (4 voturi)
B M
24.11.2020, 13:59:21

"Acum se vor încheia toate procedurile. Şi dacă va fi cazul, el vă va anunţa”, a mai spus Peskov. Sunt șanse 92% să nu fie cazul!

-2 (4 voturi)
_Turbatu_
24.11.2020, 14:52:36

chiar de 92,3% conform unor surse din FSB.

-8 (8 voturi)
Cetăţeanul Turmentat
24.11.2020, 15:15:40

Absolut ridicol!

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările