De Ziua Armatei României, ministrul Armatei de peste Prut îi felicită pe fraţii de arme

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 25 Octombrie, militarii activi şi în rezervă salută Drapelele de luptă, onorând astfel Ziua Armatei României, garantul suprem al existenţei statului naţional unitar român. La 24 octombrie am luat legătura la Chişinău, cu liderul Armatei Naţionale a Republicii Moldova, care, prin intermediul cotidianului ADEVĂRUL a transmis un mesaj emoţionant fraţilor de arme, din dreapta Prutului.

Desantul reuşit al echipei operative, de conducere, a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România/UZPR, în Republica Moldova, a inclus întâlniri multiple, prelungite datorită spiritului european în care s-au desfăşurat şi căldurii fraterne cu care cei opt jurnalişti, veniţi de la Bucureşti, au fost primiţi de interlocutorii lor, de la Chişinău, momente asupra cărora voi reveni, cu detalii necesare şi inedite, în perioada următoare. 

La Ministerul Apărării al Republicii Moldova, primul gest al lui Doru Dinu Glăvan, preşedintele UZPR, a fost înmânarea DIPLOMEI DE EXCELENŢĂ A UNIUNII ZIARIŞTILOR PROFESIONIŞTI DIN ROMÂNIA -FERDINAND I, conaţionalului Vitalie Marinuţa, ministru al Apărării, pentru loialitatea sa faţă de Patria Limbii Române şi temeritatea cu care apără glia străbună, precum şi pentru comunicarea modernă, cu internauţii din Republica Moldova, şi transparenţa dovedită în relaţia cu presa, din cel de-Al Doilea Stat Românesc, cu ocazia aniversării, la 15 octombrie, a împlinirii a 91 de ani, de la încoronarea compatrioţilor sub sceptrul cărora s-a înfăptuit Unirea cea Mare: REGELE FERDINAND, supranumit “cel leal” şi “întregitorul”, şi regina Maria.

Diploma fiind recunoaşterea publică a abilităţilor unui comunicator european, cum este Vitalie Marinuţa, care este constant şi real interesat de modul în care iniţiativele sale, reuşitele ministerului pe care îl conduce şi performanţele militarilor din subordine sunt percepute de internauţi cu identitate reală, sau mimată, cu viziuni optimiste, pesimiste sau neutre. 

image

Vitalie Marinuţa îi mărturiseşte lui Doru Dinu Glăvan, preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, surpriza sa, plăcută, ca tocmai dorinţa lui, de dialog real cu compatrioţii, să fie încoronată cu laurii simbolici ai UZPR. 

De altfel, ca o părere strict personală, din seria miniştrilor apărării, ai Republicii Moldova, a căror galerie am observat-o chiar la intrarea în ministerul armatei de peste Prut,

image

ministrul Marinuţa are o instruire şi o experienţă notabile, peste Ocean, în Forţele Armate Americane, el fiind de altfel, alături de coechipierii săi, iniţiatorul impresionantei parade, cu uniforme noi - tipice armatelor moderne - admirate, în egală măsură, de militari din Statele Unite şi din România. 

Cu prilejul vizitei delegaţiei UZPR, Vitalie Marinuţa a acordat un interviu colegului Florin Şperlea, care conduce săptămânalul Armatei României, pe care îl puteţi viziona, în premieră, acum:

La 24 octombrie am luat legătura la Chişinău, cu liderul Armatei Naţionale a Republicii Moldova, care, prin intermediul cotidianului ADEVĂRUL a transmis un mesaj emoţionant fraţilor de arme, din dreapta Prutului:

Domnilor generali, ofiţeri, subofiţeri, sergenţi, studenţi,

Dragi ostaşi!

În aceste momente de sărbătoare, în care naţiunea română îşi cinsteşte Oştirea, adresez sincere felicitări întregului personal civil şi militar, cadrelor militare în rezervă, precum şi tuturor veteranilor de război. Vă doresc multă sănătate, împliniri personale şi profesionale, precum şi multe bucurii alături de cei dragi.

La mulţi ani!

********************

NOTA BENE:

Mulţumesc frumos, şi pe această cale, domniţei Diana Grădinaru şi conaţionalilor Valeriu Rusu, Dan Mireanu şi Cătălin Ovreiu, pentru sprijinul oferit în realizarea celor postate mai sus. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite