Politică

articolul anterior articolul urmator

Decizia de eliberare a lui Vlad Filat, contestată de noul director al Penitenciarului 13

0
5 Dec 2019 15:43:30
Autor: Iurii Botnarenco

La Penitenciarul nr. 13 a fost numit un nou director interimar – Tudor Morari, care vine să-l înlocuiască pe Andrei Saracuţa. Noua conducere a depus astăzi, 5 decembrie, la Curtea de Apel, recurs împotriva încheierii judecătoreşti prin care fostul premier Vlad Filat a fost eliberat condiţionat din detenţie, transmite IPN.

Noul director interimar al Administraţiei Naţionale a Penitenciarilor, Vladimir Cojocaru, numit miercuri în funcţie, a propus candidatura lui Teodor Morari ministrului justiţiei, iar ultimul l-a numit în funcţie.

Solicitat de IPN, purtătorul de cuvânt al ANP, Oleg Pantea, a declarat că noul director interimar al Penitenciarului nr. 13 a depus recurs prin care a solicitat suspendarea executării hotărârii cu privire la eliberarea condiţionată a lui Vlad Filat, pe motiv că a constatat că ar putea ca demersul instituţiei să nu fi întrunit anumite condiţii.

Vlad Filat a fost a eliberat condiţionat, pe 3 decembrie, după patru ani de detenţie, în baza unei încheieri a Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana. Într-o conferinţa de presă susţinută a doua zi, Filat a declarat că procedura de eliberare a fost „perfect legală”. „Pe mine personal m-ar mira enorm dacă instituţia care a înaintat un demers motivat pentru liberarea condiţionată, în baza căruia a fost emisă o încheierea judecătorească, după o perioadă de timp, nu întâmplător, după Consiliul Suprem al Securităţii, îşi va schimba poziţia şi va veni cu un nou demers. Acesta va fi şi un test, dacă vreţi”, a mai spus fostul premier.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii