Declaraţia PAS şi PPDA privind ireversibilitatea vectorului european ar putea să nu aibă sprijinul Parlamentului: Popşoi: PDM a ales calea spre nicăieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia cu privire la ireversibilitatea vectorului european al Republicii Moldova ar putea să nu adune majoritatea voturilor din Parlament. Deşi iniţial iniţiativa respectivă ar fi fost susţinută de trei fracţiuni, PAS, PPDA şi PDM, vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popşoi, a anunţat că deputaţii PDM sunt de negăsit de două săptămâni.

„Deşi colegii din PDM au avut o contribuţie consistentă la elaborarea documentului prin schimbul de email-uri, totuşi au evitat să discutăm pe viu pentru a finaliza documentul. Ieri noaptea am înţeles de ce” (referindu-se la întâlnirea secretă dintre conducerea PSRM şi PDM, de la Parlament), a scris Mihai Popşoi pe Facebook.

Deputatul PAS a spus că regretă „lipsa de devotament şi consecvenţă faţă de năzuinţa majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova de a urma calea integrării europene: a combaterii corupţiei, a justiţiei independente, a reformelor economice, alegând în schimb calea a patra - calea spre nicăieri”.

„Suntem convinşi că majoritatea cetăţenilor sprijină demersul nostru exprimat în această Declaraţie”, a conchis Popşoi.

În replică, fracţiunea Partidului Socialiştilor va propune spre dezbatere şi aprobare plenului Parlamentului o declaraţie „cu privire la politica externă echilibrată a Republicii Moldova în interesul cetăţenilor”. Anunţul a fost făcut marţi, 18 februarie, în contextului informaţiei apărute în spaţiul public că trei fracţiuni, PPDA, PDM şi PAS, ar pregăti o declaraţie privind ireversibilitatea vectorului european al ţării.

x
x
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite