Declaraţie: Moldovenii nu investesc în ţară pentru că aici legile nu funcţionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Cetăţenii moldoveni, dar şi învestitorii străini sunt mai motivaţi să investească şi să-şi dezvolte afacerile în alte state, deoarece în Republica Moldova legile nu funcţionează. Opinia a fost exprimată de către preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP), Alexei Repede, într-o conferinţă de presă la IPN, prilejuită de anunţarea proiectului Diaspora Business Connection.

Preşedintele AOAMP susţine că, pentru că nu funcţionează legile sau funcţionează selectiv, în Moldova există oamenii foarte bogaţi şi oameni foarte săraci, fără să existe o clasă de mijloc.

Din „necesitatea stringentă de consolidare a suportului pentru comunitatea moldovenilor de pretutindeni”, Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni a decis să lanseze proiectul Diaspora Business Connection, care vine să ofere consultanţă şi susţinere informaţională antreprenorilor din diasporă, dar şi celor care intenţionează abia să lanseze o afacere.

Proiectul nu are un termen de implementare şi niciun buget planificat, toate cheltuielile fiind asumate de oameni de afaceri care au vrut să „întindă o mână de ajutor semenilor”. „Ne-am propus să obţinem performanţă prin informare, comunicare şi colaborare”, a declarat Alexei Repede.

Proiectul presupune lansarea unei platforme de dezvoltare a comunităţii de antreprenori din diaspora Republicii Moldova. „Vom organiza evenimente de networking în ţările unde vor merge, vom oferi informaţii adaptate necesităţilor participanţilor, vom facilita interacţiuni şi conexiuni în diasporă, vom promova parteneriate în afaceri şi vom identifica potenţiale proiecte investiţionale”, a menţionat Olga Postovanu, coordonator de proiecte AOAMP.

Iniţiativa va fi lansată la Roma, Italia, în data de 15 iunie, după care vor urma oraşe din Spania, Franţa, Rusia, Germania şi alte ţări unde sunt moldoveni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite