Delegaţia UE: Este extrem de important ca voinţa alegătorilor să fie respectată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Năstase a fost ales pentru postul de primar al Chişinăului, la alegerile din 3 iunie, cu un sprijin popular al electoratului din capitala Republicii Moldova, aşa cum a fost recunoscut şi de observatori.

Este extrem de important ca voinţa alegătorilor să fie respectată. Potrivit unei declaraţii făcute publice de Delegaţia Uniunii Europene la Chişinău, în contextul deciziei instanţei de judecată privind nevalidarea alegerilor, este esenţial ca procedurile de apel să fie organizate într-un mod echitabil şi complet transparent, transmite IPN.

Potrivit declaraţiei, Uniunea Europeană se aşteaptă ca Republica Moldova să garanteze funcţionarea mecanismelor democratice, în conformitate cu standardele şi angajamentele internaţionale în temeiul acordului de asociere UE-Moldova, inclusiv atunci când vine vorba de alegeri.

UE a expus aceste puncte de vedere în cadrul subcomitetului UE-Moldova pentru libertate, securitate şi justiţie, care a avut loc pe 20 iunie, la Bruxelles.

În seara zilei de marţi19 iunie, aproape de ora 22.00, Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chişinău. Prezent în instanţă, primarul ales, Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, a declarat pentru presă că „este un joc perfid la care ne face să asistăm această guvernare”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite