Democraţii cheamă Blocul ACUM la negocieri. Vladimir Cebotari: Nu ne dorim alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Cebotari justice.gov.md

Vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari a anunţat vineri, 1 martie, că democraţii nu-şi doresc alegeri anticipate şi că vor pleda pentru formarea unei coaliţii de guvernare.

În acest sens, Vladimir Cebotari a subliniat că a transmis o invitaţie la negocieri celor două componente ale Blocului ACUM - PAS şi PPDA, însă la care nu a primit un răspuns.

În contextul afirmaţiilor liderilor Blocului ACUM că nu vor accepta negocierile cu PDM, Vladimir Cebotari a declarat că Maia Sandu şi Andrei Năstase „sunt în febra emoţiilor electorale”. 

„Mizăm pe maturitate şi responsabilitate. Emoţiile nu vor aduce apa în casă, nu vor construi drumuri, nu vor creşte salarii. Numai raţiunea ne poate face pe toţi să găsim acel consens necesar pentru construirea unei coaliţii cât mai largi de guvernare”, a afirmat Vladimir Cebotari în cadrul unei conferinţe de presă.

Democratul a menţionat că „nu ne dorim alegeri anticipate”. 

„Nu sunt o opţiune, ar însemna întoarcerea în haos, o frână în dezvoltarea economiei şi descurajarea investitorilor, vrem ca stabilitatea să continue”, a spus Cebotari.

Vladimir Cebotari a dat citirii câteva principii ce vor trebui să stea la baza viitoarei coaliţii de guvernare.

„Vom pune în prim plan interesul cetăţenilor şi a dorinţei lor de a avea o viaţa mai bună acasa, în Moldova. Un angajament sincer al forţelor politice în favoarea stabilităţii politice, sociale şi economice. Angajament total pentru independenţă, unitate şi integritate teritorială a R.Moldova. Adoptarea orientării politice „pro-Moldova”, care va prevala oricărei altei orientări de partid. Implementarea Acordului de Asociere UE - Moldova şi realizarea celor mai bune reforme. Susţinerea valorilor democratice. Luarea deciziilor în bază de consens şi concentrarea pe acţiunile politice şi subiectelor de larg interes şi neabordarea subiectelor care dezbină societatea sau care nu întrunesc susţinerea populară majoritată”, a adăugat Cebotari.

Amintim că, după alegerile din 24 februarie, PSRM a obţinut 35 de mandate în Parlament, PDM - 30, ACUM - 26, Partidul Şor - 7, independenţi - 3.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite