Politică

articolul anterior articolul urmator

Democraţii s-ar putea adresa la Comisia de la Veneţia privind modificarea Legii Procuraturii

1
18 Jul 2019 09:50:12
Autor: Iurii Botnarenco

Deputatul Partidului Democrat Vladimir Cebotari spune că nu exclude adresarea la Comisia de la Veneţia pentru a analiza modificările care au fost făcute de majoritatea parlamentară în Legea Procuraturii. Democratul spune că o asemenea adresare va fi făcută şi către Curtea Constituţională când aceasta va fi formată. Declaraţia a fost făcută în emisiunea „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

„Le-am spus colegilor: „Chiar dacă voi vreţi să vă subordonaţi politic instituţia, faceţi-o cel puţin legal, nu vă ascundeţi după interpretări care sunt ieşite din absolut orice câmp. Aveţi curajul şi modificaţi legea. Atunci va fi, cel puţin legal, dar politic va fi subordonată în continuare”. Dacă vor merge cu această interpretare care vădit şi foarte clar depăşeşte cadrul legal al Procuraturii, sigur că noi vom contesta chiar şi la acea Curte care nu există. Va sta, cel puţin, demersul şi va aştepta rândul până va fi clarificat, dar nu excludem adresarea la Comisia de la Veneţia”, a declarat Vladimir Cebotari.

Totodată, democratul spune că ceea ce se întâmplă în Republica Moldova nu este altceva decât începutul unei dictaturi. Acesta a menţionat că actuala guvernare îşi subordonează instituţiile statului, îşi permite să facă ingerinţă în actul justiţiei şi a interzis unui jurnalist accesul într-o instituţie publică, ceea ce cataloghează drept dictatură.

Jurnalistul Ştefan Secăreanu spune că în ţară se fac încălcări grave care nu inspiră încredere. „Se greşeşte şi greşesc cei care au făcut acest aranjament şi au instalat această guvernare. Eu întotdeauna am pledat pentru o altă componenţă a unei guvernări, cu excluderea totală a ceea ce înseamnă Rusia şi a ceea ce înseamnă batalioanele ruseşti în Republica Moldova, aşa cum este Dodon, cărora acum iată li se dau anumite competenţe, uitându-se că noi suntem un stat parlamentar, că nu suntem unul prezidenţial. Încearcă să i se dea anumite prerogative care nu sunt în Constituţie ca dânşii să-şi facă înţelegerile pe care le-au avut în acel acord temporar”, a declarat jurnalistul.

Participanţii la emisiune s-au referit la modificările operate la Legea Procuraturii prin care i s-a oferit şefului statului dreptul de a numi procurorul general interimar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

giulianni_007
18.07.2019, 14:15:21

:))))) pederasii de PDM-isti se vor adresa ei acum Comisiei de la Venetia ei care nu au dat doi bani pe recomandarile lor in trecut :)))) opriti planeta eu vreau sa cobor,de rasul curcilor :)))))