Deputat PDM: Vrem ca în patru ani să acoperim cu asfalt majoritatea drumurilor din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plahotniuc via Facebook

Deputatul PDM Eugen Nichiforciuc susţine că intenţia guvernării este ca în 3-4 ani să fie acoperită cu asfalt majoritatea drumurilor din Republica Moldova. De asemenea, să fie creată o infrastructură modernă, europeană, cu drumuri reparate capital pentru ca circulaţia pe aceste drumuri să crească, tranzitul prin Republica Moldova să fie mai mare şi pentru ca cei care doresc să investească în localităţi, să meargă pe un drum bun.

„Dacă vom merge după aceeaşi formulă, noi vom reuşi să realizăm proiectul „Drumuri bune 2”, care sunt sigur că va continua şi peste un an, doi şi trei”, a declarat deputatul democrat în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV.

Secretarul de stat la Ministerul Economiei, Anatol Usatâi, spune că în proiectul „Drumuri bune 2” ar putea fi incluse mai multe trotuare. „După ce reabilităm drumul, creşte şi viteza de deplasare a maşinilor. Înseamnă că trebuie, în mod obligatoriu, în special pe drumurile de lângă şcoli, grădiniţe, să fim atenţi la toate sistemele de siguranţă a traficului rutier: trotuare, îngrădiri, iluminat”, a spus secretarul de stat.

Preşedintele raionului Râşcani, Iurie Urzică, spune despre calitatea drumurilor reconstruite că este bună. Potrivit lui, pentru reconstrucţia lor se foloseşte aceeaşi tehnologie ca şi în ţările civilizate. De asemenea, un rol important îl joacă întreţinerea drumului reparat. „Într-adevăr, drumul se face repede, dar este şi calitate”, spune preşedintele de raion.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite